31 °C

Първомайци влязоха в Парламента

Изображение 1 от 3

  Група първомайци посетиха Народното събрание по покана на народния представител д-р Катя Попова. Там те имаха възможността да се запознаят с работата на Народния представител и да разговарят с „остриетата“ на политическата група на ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цвета Караянчева и Десислава Атанасова.

  Преди да влязат в сградата – символ на законодателната власт, първомайци си направиха снимка за спомен, а след това преминаха през стриктния контрол на входа. В коридора на властта имаха възможност да разгледат постоянната експозиция на председателите на Народното събрание от Първото велико до днешния ден. След това се разходиха в кулоарите. Запознаха се с организацията и реда в сградата – влязоха в тази част от залата, която е отредена за телевизионните камери и минаха край пресцентъра на Парламента. След това бяха настанени за кратко на местата, от които може да бъде наблюдавана работата на народните представители. Видяха как се кове на второ четене Законът за тероризма. Безспорно най-много емоции предизвика срещата им със Стефан Данаилов, който имаше търпението да се снима с почитателите си от първомайската група. В коридорите се разминаха с много от познатите от телевизионния екран политици – Каракачанов, Миков, Валери Симеонов, Емил Димитров, Дора Янкова, забелязаха как Румен Гечев влезе в библиотеката на Народното събрание, оживените разговори между Росен Петров и негови колеги и много други.

  На специалната среща в една от залите за дискусии първомайци имаха възможността да разговарят с политици от ГЕРБ.

  Те бяха и едни от първите, които научиха за решението на парламентарната група на Партията да дари 50 000 за хората от Хитрино и да построят една куща за семейство, чийто дом е разрушен от взрива на гарата.

  „Извиняваме се,че не вдигнахме пенсиите на най-бедните на 300 лв., казаха те и обясниха, че това решение би било популистко и би коствало твърде много пари на бюджета.

  Радка Попова използва случая и благодари от името на пенсионерите с 40-годишен стаж и пенсии с малко над 300 лв., които биха се чувствали дискриминирани, ако това предложение на патриотите беше прието.

  Разискван беше въпросът за съставяне на нова правителство или нови избори. Въпреки че Караянчева беше категорична – „вървим на избори!“, тя не пропусна да попита какво е мнението на първомайци. А те не бяха на едно мнение – от „искаме си депутатите“, през „по какъв начин ще променят изборите настоящата ситуация?“, до категоричното „избори“.

  Янко Петков постави въпросаза първичните избори – когато вътре в партията има няколко кандидата за дадена позиция и те конкурират своите идеи. Цветанов отначало „заобиколи“ темата и даде мнението си до колко биха били полезни едни мажоритарни избори. „Жалко е, че дебатът за мажоритарните избори“ се състоя след референдума, а не преди него, каза той. Но се съгласи, че трябва да се обмисли възможността в партията да има конкуренция между кандидатите и да бъде избиран този от тях, който получи по-силна подкрепа.

  По отношение на промените в трудовото законодателство, народните представители от ГЕРБ казаха, че на предстоящото второ гласуване ще подкрепят първоначалното предложение – празничните дни да не се сливат, да не се отработват и ако официален празник се падне в почивен ден, да се почива и в понеделник.

  По време на срещата бяха обсъдени и теми като, дуалното обучение и възможностите за професионално развитие на младите хора в България. „Най-важното за нас е да останем сплотени и да работим в интерес на хората. Общинските структури на ГЕРБ в цялата страна са мобилизирани и имат реален политически живот. Ние сме истинска демократична партия - правим обсъждания за номинациите си и даваме възможност за граждански квоти. Заедно ще се подготвим за избори и ще постигнем успех“, категоричен бе Цветан Цветанов. Срещата продължи по-дълго от очакваното и само необходимостта да се освободи залата, за да се проведе заседание на Икономическата комисия, наложи първомайци и депутати да се разделят.

  След това те успяха да разгледат още две „забележителности“ от Народното събрание - бюфета и кафенето. Накрая отбелязаха, че прочутите депутатски кюфтета отсъстват от менюто.

  Посещението на Народното събрание беше преди всичко емоционална среща на една група обикновени хора, работещи и пенсионери, с една от най-значимите институции в държавата. Сред тях беше и майката на д-р Катя Попова, скромна и тиха жена, която с вълнение вървеше редом до дъщеря си.

  В края на срещата всички благодариха на д-р Попова за възможността да се разгледат отблизо Народното събрание.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   32
   3232
   18 -21
   12:02, 15 дек 2016
   Добре,че е Катя Попова за да видите парламента. Кой друг го би направил. Никой, а имахме и други там, но те бяха от голямото доброутро и не се сещаха за обикновения човек. Поздравяваме те д- р Попова и не се притеснявай пак ще победите бъди сигурна.
   • Пъ
    Първомаец
    13 -6
    19:18, 15 дек 2016
    3232 , като изключим партийните ти пристрастия естествено да вземем обективно факта , кои по-точно е завела д-р Катя Попова в парламента.Средната възраст на снимката май е 50+ , като изключим Янко естествено.Това ли е бъдещето на Първомай питам аз?Това ли е концепцията на партиите включае и ГЕРБ, в гр. Първомай ,за бъдещо развитие , да се залага на пенсионери.Младежите между 18-24 са аполитични вместо на тях да им се разяснят нещата се залага на ........... Ай честито.Иначе ти си честити на д-р колкото искаш , другия път да ги заведе на море направо!
  • 2
   Не
   не не
   15 -1
   13:32, 15 дек 2016
   това е събитието на века
  • 3
   Пи
   Питане
   10 -4
   14:38, 15 дек 2016
   Като гледаме снимките явно тази група е била смесена по партийна принадлежност.Това е добре затоплят се отношенията.Парламента е за всички браво д-р Попова така трябва, не да се делят хората.
  • 4
   Гр
   градски
   18 -7
   15:31, 15 дек 2016
   Ебати новината , ебати посещението, ебати снимковия материал . Все едно са стъпили на Марс . Били се разминали в коридора с Росен Петров , Каракачанов и сие :))))
  • 5
   Пи
   Питане
   3 -8
   20:33, 15 дек 2016
   Абе овца тъпа. Младежите ще ходят да видят парламе... Виж коментара
   • Ча
    чана Вана
    6 -2
    12:54, 16 дек 2016
    И там с кого ще се запознаят като от 20 декември Парламента е във ваканция? С охраната ли? Явно кой е овцата!
  • 6
   Пъ
   Първомаец
   6 -1
   22:17, 15 дек 2016
   На ДАЦИ майка му в качеството си на каква е ходила и тя , наравно с наистина бедните пенсионери !! Сигурно и тя , заваллийката , не може да си позволи иначе да отиде до София , А ..............
  • 7
   Да
   Дан
   7 -2
   23:01, 15 дек 2016
   Хахахаха идете да видите парламента, че за съжаление ще ви е за пръв и последен път, хората не са малоумни такава крадлива сган да изберат отново, 3232 не се надявай няма да спечелят със сигурност, така че легни са наспи спокойно!
  • 8
   Ча
   чана Вана
   13 -5
   06:34, 16 дек 2016
   Това ли е елита на града изразяващ мнението на неговите граждани? Петко или Руска и останалите? Нямаше ли учители, лекари и други интелигенти а тези измушлеци дето сап на всяка манджа мерудия? И какъв ентусиазъм струи от погледите им, почти до оргазъм, чеса докоснали онзи с кривата глава.Къде са елитните спортисти, учителят на годината, заслужилите самодейци- хората ,които представят града. Или това е мероприятие за лизачи и партийни подлоги?Представям си впечатлението , което са оставили у тези изброени "остриета" и "видни депутати" с вида си, интелекта си и селския си вид.Или това е нивото на интелигенцията в града ни? Не на онази скромната, на нейните творци и труженици а на онази слагаческата,с наченки на деменция а някои от тях и с жълти книжки. Млади хора, не се оставяйте тези да определят съдбата ви и бъдещето ви! Вземете се в ръце и сами творете своето бъдеще! А тези ги пратете да си гледат мизерните пенсии и да изпитват последната радост, че техните са на власт!
   • Ст
    Стани да седна
    3 -4
    19:35, 16 дек 2016
    Много силно изказване.Евала!
  • 9
   Чи
   чичо Ваньо
   13 -1
   13:47, 16 дек 2016
   Чано мноо си проста ма това не е елита а най долната измет която винаги се стреми да се отърка около управляващите. В Първомай никога не е имало елит а такива които са се самопровъзгласили за елит. Дори и на изборите пърумайци не успяват да изберат елит а мушмуроци. За съжаление нещата ще се влошават с времето щото децата на елита от началото на 90-те започнаха и те да се представят за елитарни. Пърумай е обречен както и Татковината затова който може да бяга по далече от този елит.
  • 10
   Ст
   Стани да седна
   1 -1
   19:37, 16 дек 2016
   Вместо да плюеш човека, кажи едно браво , не е прост ами е много прав.
   • Чи
    чичо Ваньо
    4 -1
    08:18, 17 дек 2016
    Ами как да и кажа че е умна като е проста. Ей затова държавата е на такова дередже щото идиотчета като тебе казват на простите хора умни и те се възгордяват. Вие може би сте някои недорасли тийнейджърчета обаче хора като чичо ти помнят всички събития откъде 30 години. Чана добре работи със сърказъма за елита и лековато призовава да дойдели учители будители незнам си къв елит който го НЯМА и НИКОГА не го е имал. Явно чана забрави че преди 25 години точно такъв беше елита в пърумай учители зъболекари финасови корифеи доктори фелдшери и те горките не успяха да родят нищо освен материално да се подкрепят. Затова ви казвам че пърумай е обречен сега остава да изтикаме напред неграмотния елит.Но за съжаление на неграмотния елит има още уж грамотни които явно искат да са елит и чана ги призовава. Но и времето на неграмотния елит ще настъпи виждаме го и сега разни поялници започват да изместват понаялия се елит. След време ромския елит ще настъпи и тогава да питам чана на кой гопод ще се моли да и докара елит.
   • Ча
    чана Вана
    2 -1
    16:29, 17 дек 2016
    Чичо Ваньо, гънките на мозъка са невидими но липсата им си личи. Особено при хора страдащи от логорея! Поздрав: Чана ти!
   • Чи
    чичо Ваньо
    2 0
    12:20, 18 дек 2016
    По добре без гънки да ми е мозъка от колкото като твоя с много гънки но оФчи. Хиляда мозъка като твоя не заменям за моя гладкия дъ знайш. Чакам да ме репликираш да видим умния елитен и плод на специална селекция оФчи мозък какво ще измисли.
  • 11
   Ст
   Стани да седна
   4 0
   19:39, 16 дек 2016
   Закривайте общината , след нея и държавата.
  • 12
   Па
   патетично
   4 -2
   18:23, 17 дек 2016
   Първомайци влязоха в парламента да се отъркат в панталоните на депутатите.
   Усмивки грейнаха на лицата им.
   Вече и те са елит.
   Лесно е.
   Елитите ще спасят града.

  • 13
   Да
   данъкоплатец
   3 -1
   05:03, 18 дек 2016
   Сега това ли е модата да се снимаш до затворник???

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини