23 °C

“Клуб на радостта” стана на шест години

Изображение 1 от 4

  Точно преди шест години с концерт на групата „ Джимикс” от Германия стартира един проект за работа с деца, който бе наречен „Клуб на радостта”. Основната идея на основателите бе да се отвори път за естетическо израстване на младите хора в Първомай, независимо от тяхната етническа принадлежност, социален статус, поведение или вероизповедание. Силата на творчеството дава възможност на всяко дете да изрази себе си чрез музиката, танца, театъра, четката, писалката или сръчните си ръце и да сподели с другите своите творения. Споделянето води до радост и осмисля труда, положен за изработването на даден културен продукт, в който са вплетени умения, емоции и характер на всяко едно дете. Проявява се критично мислене от натрупания опит и се създават завишени критерии. Това помага за още по-успешното развитие на подрастващите. Създава се нова публика с нов мироглед. Изкуството се извисява и променя облика на всичко до което се докосне и го зарежда позитивно. А това води до още творчество и още радост!

  Една идея подкрепена от интеграционната сила на творчеството и от първомайската общественост успя да се развие до културен център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта”. Центърът предлага различни дейности и се обзавежда постепенно с музикални инструменти. Известни български и чужди музиканти се включиха благотворително в един проект за подпомагане на клуба и създаването на музикална стая с много инструменти и техника за музициране и обучение. В германско-българския проект вземат участие седем виртуозни български музиканти: Недялко Недялков - кавалджия, Темелко Иванов - кавалджия, Недко Недев - акордеонист, Радослав Славчев - Ривърмен - басист, Иван Цонков - барабанист, Тима Недялкова - народна певица и Иво Дуков- пианист, които даряват своите изпълнения на клуба.

  Проектът бе по идея на двамата музиканти от група „Джимикс” - барабаниста Дейв Найт и певеца и китарист Йоша Уитшел, които са приятели на клуба вече шест години. Благодарение на тях в музикалната стая освен подарените барабани вече има и пиано. Пианистът Иво Дуков гостува на „Клуб на радостта”, за да запознае децата с инструмента и да свири на гостите, които уважиха празника. С подаръци, забавление, пожелания за още творчество и торта се отпразнува рождения ден. С благодарност за подкрепата на общинска администрация и на всички, които финансово и морално подкрепят инициативата да има в нашия град подобен културен център се изявиха и поклониха децата - творци от „ Клуб на радостта”.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Дж
   Джеймс
   2 0
   11:25, 16 дек 2016
   Честито!!! Бъдете все така всеотдайни в това начинание.

  Хороскоп за 25.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  25 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  25 сеп 2020
  Последни новини