16 °C

“Клуб на радостта” стана на шест години

Изображение 1 от 4

  Точно преди шест години с концерт на групата „ Джимикс” от Германия стартира един проект за работа с деца, който бе наречен „Клуб на радостта”. Основната идея на основателите бе да се отвори път за естетическо израстване на младите хора в Първомай, независимо от тяхната етническа принадлежност, социален статус, поведение или вероизповедание. Силата на творчеството дава възможност на всяко дете да изрази себе си чрез музиката, танца, театъра, четката, писалката или сръчните си ръце и да сподели с другите своите творения. Споделянето води до радост и осмисля труда, положен за изработването на даден културен продукт, в който са вплетени умения, емоции и характер на всяко едно дете. Проявява се критично мислене от натрупания опит и се създават завишени критерии. Това помага за още по-успешното развитие на подрастващите. Създава се нова публика с нов мироглед. Изкуството се извисява и променя облика на всичко до което се докосне и го зарежда позитивно. А това води до още творчество и още радост!

  Една идея подкрепена от интеграционната сила на творчеството и от първомайската общественост успя да се развие до културен център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта”. Центърът предлага различни дейности и се обзавежда постепенно с музикални инструменти. Известни български и чужди музиканти се включиха благотворително в един проект за подпомагане на клуба и създаването на музикална стая с много инструменти и техника за музициране и обучение. В германско-българския проект вземат участие седем виртуозни български музиканти: Недялко Недялков - кавалджия, Темелко Иванов - кавалджия, Недко Недев - акордеонист, Радослав Славчев - Ривърмен - басист, Иван Цонков - барабанист, Тима Недялкова - народна певица и Иво Дуков- пианист, които даряват своите изпълнения на клуба.

  Проектът бе по идея на двамата музиканти от група „Джимикс” - барабаниста Дейв Найт и певеца и китарист Йоша Уитшел, които са приятели на клуба вече шест години. Благодарение на тях в музикалната стая освен подарените барабани вече има и пиано. Пианистът Иво Дуков гостува на „Клуб на радостта”, за да запознае децата с инструмента и да свири на гостите, които уважиха празника. С подаръци, забавление, пожелания за още творчество и торта се отпразнува рождения ден. С благодарност за подкрепата на общинска администрация и на всички, които финансово и морално подкрепят инициативата да има в нашия град подобен културен център се изявиха и поклониха децата - творци от „ Клуб на радостта”.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Дж
   Джеймс
   2 0
   11:25, 16 дек 2016
   Честито!!! Бъдете все така всеотдайни в това начинание.

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  24 яну 2021
  Последни новини