“Клуб на радостта” стана на шест години

Изображение 1 от 4

    Точно преди шест години с концерт на групата „ Джимикс” от Германия стартира един проект за работа с деца, който бе наречен „Клуб на радостта”. Основната идея на основателите бе да се отвори път за естетическо израстване на младите хора в Първомай, независимо от тяхната етническа принадлежност, социален статус, поведение или вероизповедание. Силата на творчеството дава възможност на всяко дете да изрази себе си чрез музиката, танца, театъра, четката, писалката или сръчните си ръце и да сподели с другите своите творения. Споделянето води до радост и осмисля труда, положен за изработването на даден културен продукт, в който са вплетени умения, емоции и характер на всяко едно дете. Проявява се критично мислене от натрупания опит и се създават завишени критерии. Това помага за още по-успешното развитие на подрастващите. Създава се нова публика с нов мироглед. Изкуството се извисява и променя облика на всичко до което се докосне и го зарежда позитивно. А това води до още творчество и още радост!

    Една идея подкрепена от интеграционната сила на творчеството и от първомайската общественост успя да се развие до културен център за работа с деца и младежи „Клуб на радостта”. Центърът предлага различни дейности и се обзавежда постепенно с музикални инструменти. Известни български и чужди музиканти се включиха благотворително в един проект за подпомагане на клуба и създаването на музикална стая с много инструменти и техника за музициране и обучение. В германско-българския проект вземат участие седем виртуозни български музиканти: Недялко Недялков - кавалджия, Темелко Иванов - кавалджия, Недко Недев - акордеонист, Радослав Славчев - Ривърмен - басист, Иван Цонков - барабанист, Тима Недялкова - народна певица и Иво Дуков- пианист, които даряват своите изпълнения на клуба.

    Проектът бе по идея на двамата музиканти от група „Джимикс” - барабаниста Дейв Найт и певеца и китарист Йоша Уитшел, които са приятели на клуба вече шест години. Благодарение на тях в музикалната стая освен подарените барабани вече има и пиано. Пианистът Иво Дуков гостува на „Клуб на радостта”, за да запознае децата с инструмента и да свири на гостите, които уважиха празника. С подаръци, забавление, пожелания за още творчество и торта се отпразнува рождения ден. С благодарност за подкрепата на общинска администрация и на всички, които финансово и морално подкрепят инициативата да има в нашия град подобен културен център се изявиха и поклониха децата - творци от „ Клуб на радостта”.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Дж
      Джеймс
      2 0
      11:25, 16 дек 2016
      Честито!!! Бъдете все така всеотдайни в това начинание.
    Последни новини