Първомайци влязоха в Парламента

Изображение 1 от 3

    Група първомайци посетиха Народното събрание по покана на народния представител д-р Катя Попова. Там те имаха възможността да се запознаят с работата на Народния представител и да разговарят с „остриетата“ на политическата група на ГЕРБ – Цветан Цветанов, Цвета Караянчева и Десислава Атанасова.

    Преди да влязат в сградата – символ на законодателната власт, първомайци си направиха снимка за спомен, а след това преминаха през стриктния контрол на входа. В коридора на властта имаха възможност да разгледат постоянната експозиция на председателите на Народното събрание от Първото велико до днешния ден. След това се разходиха в кулоарите. Запознаха се с организацията и реда в сградата – влязоха в тази част от залата, която е отредена за телевизионните камери и минаха край пресцентъра на Парламента. След това бяха настанени за кратко на местата, от които може да бъде наблюдавана работата на народните представители. Видяха как се кове на второ четене Законът за тероризма. Безспорно най-много емоции предизвика срещата им със Стефан Данаилов, който имаше търпението да се снима с почитателите си от първомайската група. В коридорите се разминаха с много от познатите от телевизионния екран политици – Каракачанов, Миков, Валери Симеонов, Емил Димитров, Дора Янкова, забелязаха как Румен Гечев влезе в библиотеката на Народното събрание, оживените разговори между Росен Петров и негови колеги и много други.

    На специалната среща в една от залите за дискусии първомайци имаха възможността да разговарят с политици от ГЕРБ.

    Те бяха и едни от първите, които научиха за решението на парламентарната група на Партията да дари 50 000 за хората от Хитрино и да построят една куща за семейство, чийто дом е разрушен от взрива на гарата.

    „Извиняваме се,че не вдигнахме пенсиите на най-бедните на 300 лв., казаха те и обясниха, че това решение би било популистко и би коствало твърде много пари на бюджета.

    Радка Попова използва случая и благодари от името на пенсионерите с 40-годишен стаж и пенсии с малко над 300 лв., които биха се чувствали дискриминирани, ако това предложение на патриотите беше прието.

    Разискван беше въпросът за съставяне на нова правителство или нови избори. Въпреки че Караянчева беше категорична – „вървим на избори!“, тя не пропусна да попита какво е мнението на първомайци. А те не бяха на едно мнение – от „искаме си депутатите“, през „по какъв начин ще променят изборите настоящата ситуация?“, до категоричното „избори“.

    Янко Петков постави въпросаза първичните избори – когато вътре в партията има няколко кандидата за дадена позиция и те конкурират своите идеи. Цветанов отначало „заобиколи“ темата и даде мнението си до колко биха били полезни едни мажоритарни избори. „Жалко е, че дебатът за мажоритарните избори“ се състоя след референдума, а не преди него, каза той. Но се съгласи, че трябва да се обмисли възможността в партията да има конкуренция между кандидатите и да бъде избиран този от тях, който получи по-силна подкрепа.

    По отношение на промените в трудовото законодателство, народните представители от ГЕРБ казаха, че на предстоящото второ гласуване ще подкрепят първоначалното предложение – празничните дни да не се сливат, да не се отработват и ако официален празник се падне в почивен ден, да се почива и в понеделник.

    По време на срещата бяха обсъдени и теми като, дуалното обучение и възможностите за професионално развитие на младите хора в България. „Най-важното за нас е да останем сплотени и да работим в интерес на хората. Общинските структури на ГЕРБ в цялата страна са мобилизирани и имат реален политически живот. Ние сме истинска демократична партия - правим обсъждания за номинациите си и даваме възможност за граждански квоти. Заедно ще се подготвим за избори и ще постигнем успех“, категоричен бе Цветан Цветанов. Срещата продължи по-дълго от очакваното и само необходимостта да се освободи залата, за да се проведе заседание на Икономическата комисия, наложи първомайци и депутати да се разделят.

    След това те успяха да разгледат още две „забележителности“ от Народното събрание - бюфета и кафенето. Накрая отбелязаха, че прочутите депутатски кюфтета отсъстват от менюто.

    Посещението на Народното събрание беше преди всичко емоционална среща на една група обикновени хора, работещи и пенсионери, с една от най-значимите институции в държавата. Сред тях беше и майката на д-р Катя Попова, скромна и тиха жена, която с вълнение вървеше редом до дъщеря си.

    В края на срещата всички благодариха на д-р Попова за възможността да се разгледат отблизо Народното събрание.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      32
      3232
      18 -21
      12:02, 15 дек 2016
      Добре,че е Катя Попова за да видите парламента. Кой друг го би направил. Никой, а имахме и други там, но те бяха от голямото доброутро и не се сещаха за обикновения човек. Поздравяваме те д- р Попова и не се притеснявай пак ще победите бъди сигурна.
      • Пъ
        Първомаец
        13 -6
        19:18, 15 дек 2016
        3232 , като изключим партийните ти пристрастия естествено да вземем обективно факта , кои по-точно е завела д-р Катя Попова в парламента.Средната възраст на снимката май е 50+ , като изключим Янко естествено.Това ли е бъдещето на Първомай питам аз?Това ли е концепцията на партиите включае и ГЕРБ, в гр. Първомай ,за бъдещо развитие , да се залага на пенсионери.Младежите между 18-24 са аполитични вместо на тях да им се разяснят нещата се залага на ........... Ай честито.Иначе ти си честити на д-р колкото искаш , другия път да ги заведе на море направо!
    • 2
      Не
      не не
      15 -1
      13:32, 15 дек 2016
      това е събитието на века
    • 3
      Пи
      Питане
      10 -4
      14:38, 15 дек 2016
      Като гледаме снимките явно тази група е била смесена по партийна принадлежност.Това е добре затоплят се отношенията.Парламента е за всички браво д-р Попова така трябва, не да се делят хората.
    • 4
      Гр
      градски
      18 -7
      15:31, 15 дек 2016
      Ебати новината , ебати посещението, ебати снимковия материал . Все едно са стъпили на Марс . Били се разминали в коридора с Росен Петров , Каракачанов и сие :))))
    • 5
      Пи
      Питане
      3 -8
      20:33, 15 дек 2016
      Абе овца тъпа. Младежите ще ходят да видят парламе... Виж коментара
      • Ча
        чана Вана
        6 -2
        12:54, 16 дек 2016
        И там с кого ще се запознаят като от 20 декември Парламента е във ваканция? С охраната ли? Явно кой е овцата!
    • 6
      Пъ
      Първомаец
      6 -1
      22:17, 15 дек 2016
      На ДАЦИ майка му в качеството си на каква е ходила и тя , наравно с наистина бедните пенсионери !! Сигурно и тя , заваллийката , не може да си позволи иначе да отиде до София , А ..............
    • 7
      Да
      Дан
      7 -2
      23:01, 15 дек 2016
      Хахахаха идете да видите парламента, че за съжаление ще ви е за пръв и последен път, хората не са малоумни такава крадлива сган да изберат отново, 3232 не се надявай няма да спечелят със сигурност, така че легни са наспи спокойно!
    • 8
      Ча
      чана Вана
      13 -5
      06:34, 16 дек 2016
      Това ли е елита на града изразяващ мнението на неговите граждани? Петко или Руска и останалите? Нямаше ли учители, лекари и други интелигенти а тези измушлеци дето сап на всяка манджа мерудия? И какъв ентусиазъм струи от погледите им, почти до оргазъм, чеса докоснали онзи с кривата глава.Къде са елитните спортисти, учителят на годината, заслужилите самодейци- хората ,които представят града. Или това е мероприятие за лизачи и партийни подлоги?Представям си впечатлението , което са оставили у тези изброени "остриета" и "видни депутати" с вида си, интелекта си и селския си вид.Или това е нивото на интелигенцията в града ни? Не на онази скромната, на нейните творци и труженици а на онази слагаческата,с наченки на деменция а някои от тях и с жълти книжки. Млади хора, не се оставяйте тези да определят съдбата ви и бъдещето ви! Вземете се в ръце и сами творете своето бъдеще! А тези ги пратете да си гледат мизерните пенсии и да изпитват последната радост, че техните са на власт!
      • Ст
        Стани да седна
        3 -4
        19:35, 16 дек 2016
        Много силно изказване.Евала!
    • 9
      Чи
      чичо Ваньо
      13 -1
      13:47, 16 дек 2016
      Чано мноо си проста ма това не е елита а най долната измет която винаги се стреми да се отърка около управляващите. В Първомай никога не е имало елит а такива които са се самопровъзгласили за елит. Дори и на изборите пърумайци не успяват да изберат елит а мушмуроци. За съжаление нещата ще се влошават с времето щото децата на елита от началото на 90-те започнаха и те да се представят за елитарни. Пърумай е обречен както и Татковината затова който може да бяга по далече от този елит.
    • 10
      Ст
      Стани да седна
      1 -1
      19:37, 16 дек 2016
      Вместо да плюеш човека, кажи едно браво , не е прост ами е много прав.
      • Чи
        чичо Ваньо
        4 -1
        08:18, 17 дек 2016
        Ами как да и кажа че е умна като е проста. Ей затова държавата е на такова дередже щото идиотчета като тебе казват на простите хора умни и те се възгордяват. Вие може би сте някои недорасли тийнейджърчета обаче хора като чичо ти помнят всички събития откъде 30 години. Чана добре работи със сърказъма за елита и лековато призовава да дойдели учители будители незнам си къв елит който го НЯМА и НИКОГА не го е имал. Явно чана забрави че преди 25 години точно такъв беше елита в пърумай учители зъболекари финасови корифеи доктори фелдшери и те горките не успяха да родят нищо освен материално да се подкрепят. Затова ви казвам че пърумай е обречен сега остава да изтикаме напред неграмотния елит.Но за съжаление на неграмотния елит има още уж грамотни които явно искат да са елит и чана ги призовава. Но и времето на неграмотния елит ще настъпи виждаме го и сега разни поялници започват да изместват понаялия се елит. След време ромския елит ще настъпи и тогава да питам чана на кой гопод ще се моли да и докара елит.
      • Ча
        чана Вана
        2 -1
        16:29, 17 дек 2016
        Чичо Ваньо, гънките на мозъка са невидими но липсата им си личи. Особено при хора страдащи от логорея! Поздрав: Чана ти!
      • Чи
        чичо Ваньо
        2 0
        12:20, 18 дек 2016
        По добре без гънки да ми е мозъка от колкото като твоя с много гънки но оФчи. Хиляда мозъка като твоя не заменям за моя гладкия дъ знайш. Чакам да ме репликираш да видим умния елитен и плод на специална селекция оФчи мозък какво ще измисли.
    • 11
      Ст
      Стани да седна
      4 0
      19:39, 16 дек 2016
      Закривайте общината , след нея и държавата.
    • 12
      Па
      патетично
      4 -2
      18:23, 17 дек 2016
      Първомайци влязоха в парламента да се отъркат в панталоните на депутатите.
      Усмивки грейнаха на лицата им.
      Вече и те са елит.
      Лесно е.
      Елитите ще спасят града.

    • 13
      Да
      данъкоплатец
      3 -1
      05:03, 18 дек 2016
      Сега това ли е модата да се снимаш до затворник???
    Последни новини