0 °C

Общинският съвет одобри план сметката за сметосъбирането

Изображение 1 от 2

  След като беше приета Програма за управление на отпадъците в периода – 2016-2020 години, общинските съветници одобриха и план-сметка за услугите по по сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване за 2017 г.

  Предвидени за следващата година са 1 254 938 лв., с които ще бъдат заплатени съдовете за събиране на отпадъците, събирането и транспортирането им, дейности свързани с местата, на които се депонират, както и почистването на улици и площади, паркове, алеи и други.

  Решението беше взето на редовната общинска сесия, проведена в края на работната седмица. За сега промяна в размера на данъците и такса „Битов отпадък“ в общината няма да има, но това може да се промени с въвеждането на нова методика за заплащане на тези услуги.

  В дневния ред на общинските съветници имаше общо 17 точки. Единствената, която предизвика дебат и дори се наложи прекъсване на заседанието беше докладната записка от кмета Ангел Папазов за одобряване на проект на споразумение за общинско сътрудничество и даване на съгласие за сключването му между Община Първомай и ЕЛЕМЕНТ 2002 ЕООД реализацията му.

  Съветникът от ГЕРБ Христо Вълчев каза, че не е получил необходимата информация за проекта и подложи на съмнение защо е нобходимо по прокета да има партньор и как точно е била избрана за това фирма «Елемент 2002». Кметът направи уточнение, че фирмата извършва услуги, с които Общинска администрация не се занимава — като квалификация и преквалификация на безработни и хора без образование, а това е същността на този проект. Той предложи на старейшините да гласуват с «въздържал се» и на следващ сесия сами да изберат подходящата за реализирането на този поект фирма. Те така и постъпиха.

  Общинарите са убедени, че изборът на «Елемент 2002» е най-правилният — той е направен по законовия ред, а фирмата е една от малкото, които предоставя необходимите услуги.

  С решение на сесията бяха направени промни в маршрутните разписания по линии от общинската транспортна схема на община Първомай.

  Покрай решенията с обществено значение общински съветници и администратори свършиха още едно полезно дело – всеки от тях си купи календара на киноложкото дружества, с което направиха и дарение за дейността му. 

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Хр
   Христо Вълчев
   23 -3
   16:49, 28 ное 2016
   За "Елемент 2002":
   Ако съветниците бяха убедени, че това е най-добрият избор, защо не гласуваха "за"? Явно не са убедени в това и вие пишете неверни неща, госпожо Кирякова. Справката в Търговския регистър показва, че тази фирма има нулев баланс и нулев отчет за приходи и разходи - значи тя просто няма дейност. Освен това преди един месец тя си е сменила собственика и управителя. Това са факти, които обявихме на сесията. Защо и вие ги прикривате?
   Попитайте вносителите на проекта защо от няколко десетки възможности предлагат фирма от Варна с нулева дейност!
   • Ел
    Елементарно
    7 0
    21:15, 28 ное 2016
    Прикрива ги ,защото и плащат заплатата.
   • 12
    123
    8 -1
    21:26, 28 ное 2016
    Ам кък да са убедени в нещо дето не го разбират ,особено тея двете на снимката ве хора, отде толкоз акъл у тях?
   • Ме
    ментаджия
    10 0
    08:15, 29 ное 2016
    Ицо, да ти кажа как става. Нашите хора решават, че ще пуснат някаква обществена поръчка. След това регистрират фирма, по възможност извън Първомай за да не бие на очи. Последната печели поръчката и нашите хора вземат мъните. Затова е новорегистрирана и няма никаква дейност.
  • 2
   Пе
   петия елемент
   7 -4
   21:14, 28 ное 2016
   Аве вълчев ако си ти изобщо уж си юрист а си ги плямпаш все едно си на седянка. Тук не става въпрос фирмата има ли баланс няма ли има ли има ли отчет няма ли. Ти с твоите разсъждения детински обричаш всички новорегистрирани фирми на гибел. Интересното в случая е че фирмата е от Варна. Прав си че фирмата си е сменила собственика който явно обича тримата мускетари но погледни този предишния собственик че е собственик и на друга фирма с подобна дейност и питай анГу кметя друг път имал ли е вземане даване с него. Все пак в цяла България все има и друга достойна фирма която да се занимава с подобна дейност. Затова не гласувайте на другата сесия затруднете ангУ максимално. А тия тарикати в крайна сметка ще си регистрират други фирмички и пак ще се опитват да ви излъжат.
   • Въ
    Въпрос
    2 0
    23:02, 28 ное 2016
    Кой - Кирил Недков Недков или Ивайло Желев Душев?
  • 3
   Де
   Делчев
   0 -7
   04:22, 29 ное 2016
   Велчев, той анГу така или иначе ще си вземе негов... Виж коментара
   • Зе
    ЗЕЛЧЕВ
    8 0
    09:15, 29 ное 2016
    Делчев делчев ангу не си взема нищо на ангу му се дава и го закрилят. Ти мислиш ли че ангу и обкръжението му имат потенциала да измислят някой тарикатлък та да си вземат. Всичко се прави по най просташкия начин просто хората не разбират обстановката включае и ти. От време на време някой като вълчев каже нещо което е дребно заяждане щото тая измислена фирмичка няма да гепне кой знае колко пари. До сега се окрадаха за снегопочистване за смет за кърпежи за ремонти на детски градини и темподобни неща сумати пари. Нароиха се нови предприемачи някои селяни земеделци строители станаха а ти ми говориш за тъпизми и злоба. Тук не става въпрос за злоба а за прокуратура но никой не казва второто само плямпат за злобата ама злобата в затвора не вкарва.
  • 4
   :)
   :)
   6 0
   09:33, 29 ное 2016
   За съжаление и в този форум - "много писател - малко читател". ... Според Гьоте: Където глупостта е образец, там разумът е безумие. ... Явно мнозина не разбират какво ще рече, че въпросното дружество декларира в ОПР за 2014 и 2015 г. нулеви стойности. ... По-важно в случая е, че "Общинарите са убедени, че изборът на «Елемент 2002» е най-правилният ..., а фирмата е една от малкото, които предоставя необходимите услуги"?! ... Той нищо не прави, а аз му помагам. Явно сътрудничеството ще бъде обществено полезно.:)

  • 5
   Зе
   зелчев
   2 -3
   10:11, 29 ное 2016
   То е хубаво когато някой е чувал за гьоте ама разбрал ли е какво е чул това е друг въпрос. Добре е някой поклонник на гьоте като погореписалия да ни обясни аджеба какво означава нулеви стойности за 2014 и 2015. Ако гьотепоклонника е учил някога математика а не се е фокусирал само върху гьоте щеше да знае че нулата е абстрактно философско понятие в математиката ако не вярваш питай тедито тя може да ти обясни. Та в този ред ма мисли моля да обясниш на драгите читатели и писатели какво означава нулата и как трябва да се тълкува тя като някакъв добър нулев резултат или като лош нулев резултат. И дали точно този невероятен нулев резултат който само ти разбираш като нещо различно от нула е дал основание на ангУ да избере тази фирмичка.
  • 6
   :)
   :)
   3 0
   10:23, 29 ное 2016
   В Отчет за приходи и разходи се посочва размера на извършените разходи и реализираните приходи, както и отчетения финансов резултат за календарната година. Нулевите стойности в ОПР означават, че дружеството изобщо не е извършвало търговска дейност за 2014 и 2015 г., а не че не е реализирало печалба. ... Ще се радвам, ако съм бил полезен. :)
  • 7
   Зе
   зелчев
   0 -4
   10:36, 29 ное 2016
   Винаги съм смятал че изучаването на гьоте не е по... Виж коментара
   • :)
    :)
    4 0
    11:08, 29 ное 2016

    "... Не стига само да прочиташ -

    и слепий знае да чете:

    учи се думи да откриваш

    между самите редовце..." :)
   • Ха
    хаха
    2 0
    11:47, 29 ное 2016
    Залчев, я зарежи Гьоте и се върни към тези от снимката.
  • 8
   Ух
   ухаc
   7 0
   15:41, 29 ное 2016
   Тия от снимката ,визирам президиума - КРАДАТ ама много. След това прокарват решенията през купеното си мнозинство и си узаконяват харчовете. Вълчев посочва схемата която и за слепеца е видна, но всички се правят че не знаят за какво става въпрос и ...тече ли тече. А журналето - скункс пуска димни завеси.
  • 9
   Ба
   Баба Иванка
   3 0
   16:46, 29 ное 2016
   Зелчев, не ми е ясно с тази граматика и този словоред как стигна до Гьоте!

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  16 яну 2021
  Последни новини