Демонстрации с куче гледаха децата от Полицейската академия

Изображение 1 от 3

    Професионалните умения на полицейските кучета, беше темата на днешните занимания на Детската полицейска академия в НУ „Христо Ботев“ - Първомай. Третокласниците на Сияна Антонова и Ваня Димитрова наблюдаваха с интерес дресировката на кучета и неговите треньор, които показаха нови за момчетата и момичетата неща.

    Малките полицаи научиха, че има  кучетата са с различен “профил”, минали през специално обучение, но не сами, а  с техните водачи.

    За малчуганите беше интересно да видят, че четирикраките пазители на реда реагират не само на гласови команди, но и на жестове. Те видяха как кучето може да се движи плътно до водача си, да го слуша и да изпълнява командите му, да открие загубени ключове, но най-много емоции предизвика показното за задържане на нарушител.

    Това е поредното занимание на малките полицаи, а те споделиха, че всичко, което са учили до сега им е било полезно. Всеки от тях си има предпочитания – едни часовете по самоотбрана, други правилникът за движение по пътищата.

    Сияна Антонова разказа, че Детската полицейска академия създава у учениците чувство за гражданско самосъзнание и отговорност, а някои от уроците формират и нравственост и ценности. "Днес няколко момчета казаха, че искат да станат полицаи, нямакакво повече  да се коментира", каза още тя.

    Целта на Детската полицейска академия е децата да се научат да се противопоставят на агресията и насилието.Задачата е да утвърди ценностното им отношение към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности, да взимат решение, да се научат да работят в екип, да се подкрепят и да се грижат за другите.

    На демонстрацията днес присъстваха ученици от още два ученически клуба – тези по кинология, водени от Венета Кичукова.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини