Първомайските бадминтонисти обраха медалите на турнир в Перущица

Изображение 1 от 4

     С 5 медала се завърнаха бадминтонистите на клуб „Атлет“ от последното си състезание.

    В Перущица се проведе турнир по бадминтон за деца до 11 години в памет на ген. Людмил Фъндъков. Турнирът се организира от СКБ“Тракия“, но се проведе в прекрасното ново съоръжение – гордост на Перущица. – спортната зала.

    8 деца от Първомай си съперничиха с 26 момчета и 24 момичета от НСА и спортни клубове от Варна, Хасково, Пазарджик, Пловдив, Оряхово, Козлодуй, Панагюрище и Брезово.

    5 от 8 възможни медала завоюваха децата на Първомай. При момичетата от първо до трето място се наредиха Калояна Налбантова, която завоюва по безапелационен начин златото, надигравайки всичките си съпернички с 2:0 гейма. Цвети Попиванова отстъпи единствено на нея и се нареди втора, а трета остана Александра Василева.

    При момчетата Станимир Терзиев очаквано е пръв, но повече от достойно се представи Христо Костов, който макар и 8-годишен надигра по-големите от него съперници и отстъпи само пред Георги Орешков на полуфинал.

    В схема при пълно елиминиране добра игра показаха, но останаха без медали Златомир Петков и братята Стелян и Андрей Нешеви. Всеки участник получи паметен медал, а отборите бяха поздравени от кмета на Перущица – Ради Минчев.

    Прекрасната зала събуди „бяла завист“ у състезатели и треньори. В нея могат да се поберат до 10 корта, приспособима е за 14 вода спорт и има над 800 седящи места. Треньорът на първомайските бадминтонисти коментира, че желаещите да тренират са все повече, а физкултурният салон, който ползват - все по-недостатъчен.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      Баща
      1 0
      22:52, 15 ное 2016
      Като население Перущица е 2,5 по малка от Първомай.Имат спортна зала.Да им е честита както казваше навремето Тодор Живков.Имаме перспективни деца спортисти.Какво правят ръководителите в града ни по въпроса?Ще доживеем ли и ние да имаме подобно съоръжение?
    Последни новини