Гимназисти от "Златаров" са сред победителите в "1000 стипендии"

Ивайло Налбантов е 15-ят първомаец, спечелил в конкурса на проекта „1000 стипендии“ основна стипендия. За втора поредна година е отличена и Боряна Вълкова. Двамата са гимназисти в 10 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

ПРОЕКТ "1000 СТИПЕНДИИ" е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. След това с кандидатите се провежда и интервю по телефона. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект. Тази година са участвали 2124 ученици и екипи с учители.

Десетокласникът Ивайло е класиран в направление Изобразително изкуство.

„Тази година за пръв път кандидатствам – сподели той - Беше неочакван успех, но нищо не ми костваше да опитам. Радвам се, че сред толкова много участници, съм един от тези 1000, които получават стипендия. Догодина отново ще се пробвам.“

Успеха си дължи на ръководителката на Детската студия по приложно изкуство - Зорка Каразапрнова, но признава, че не би се справил без преподавателките си по български език  Красимира Хубенова и по математика - Ваня Георгиева.

Боряна също е благодарна на своите учители- на Таня Сребрева и Ваня Георгиева за представянето ѝ в направление Информационни технологии и на Красимира Хубенова за есето.

„Кандидатствах в „1000 стипендии“ за втора година. Първата получих основната стипендия, а втората - пооощрителна. Участвам, защото получавам мнение и идеи, които идват от специалист в моята сфера. Обяснява ми се какво мога да подобря в работата върху ИТ проектите си и как да развия способностите си. Получавам обратна връзка от човек, който е използвал мой продукт и ми дава съвети с цел да достигна най-доброто качество. Освен със специалист по моя предмет, разговарям и със човек, който оценява моето есе - дава ми насоки как мога да го подобря, как мога да разширя границите на мисълта си и да ги приложа и в двете сфери.“

До момента 15 ученици от Първомай са получавали стипендии по този проект. Само двама от тях не са учили в местните гимназии. Трима са възпитаници на ПГСС, а 10 на СУ. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини