20 °C

В три училища децата вече ще ходят до вътрешна тоалетна

Изображение 1 от 2

  В три училища от общината започна изграждането на вътрешни тоалетни – в селата Бяла река, Дълбок извор и НУ „Христо Ботев“ - Първомай.

  Дългоочакваното строителство е факт и трябва да приключи до началото на учебната година. Тоалетните са проектирани така, че да могат да се ползват и от инвалиди – по проект трябва да са на едно ниво с училищния под. Ще имат и външни изходи. Така животът на учениците ще стане по-нормален, а хигиената ще се повиши.

  Санитарните възли са проектирани като отделна пристройка, долепена до сградата на училището. Местоположението им е подбрано така, че да е в удобна връзка с основния корпус на училището и наличните В и К връзки.

  Проектирани са санитарни възли с отделения за мъже и за жени с по 4 бр. клозетни клетки в Началното училище и с по 3 клетки в селските училища, предвидена е и WC за инвалиди и помощен коридор. В предверията има по три броя мивки.

  В коридора също има предвидени мивки. Във всички помещения подът е изпълнен с теракотна настилка.

  Средствата за строителството са осигурени от община Първомай, а фирмата – изпълнител е избрана след провеждане на конкурс за възлагане на обществена поръчка, като е предложила най- ниска цена.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ам
   Амин
   3 -8
   11:39, 24 авг 2016
   Делата Божии се явяват върху всичко. За добро да е... Виж коментара
   • Бе
    БЕСЕН
    10 -1
    12:20, 24 авг 2016
    Хей ИЗРОД,писна ми да ти чета глупостите!Ти не си набожен!Или си пиян,или дрогиран.....или МАЛОУМЕН!
   • Ам
    Амин
    3 -7
    12:40, 24 авг 2016
    До Бесен. Гняв, който осуетява Божията цел, е грях... Виж коментара
  • 2
   22
   2222
   17 -2
   12:26, 24 авг 2016
   БРАВО!Голяма радост!В 21век се радваме ,че ще правим вътрешни тоалетни!УЖАСНО е да четеш такава информация!
   • Ср
    Срам!
    2 0
    23:33, 24 авг 2016
    Даа, ония, които преди няколко стотин години са измислили широкополата шапка, за да не им изсипват нощните гъретата директно на главата, ни отмъкнаха парите под формата на парични вноски в Евросъюза. А ние, които преди 2000 години сме измислили канализацията, вече толкова години не можем да намерим пари за тоалетни. Това се нарича ПАДЕНИЕ. Сами сме си виновни!
  • 3
   Ам
   Амин
   1 -4
   08:28, 25 авг 2016
   Да се направят и параклиси в училищата. Това ще подпомогне духовното израстване на децата, ще ги неправи по-интелигентни. Провели наскоро логически тест на седмокласници, питайки ги коя от следните думи е излишна: морков, лук, бентли, картоф. Масово отговорили - морков, лук и картоф. На бездуховните само "бентли" им е в главата. Липсва скромност, смирение и любов към Бога.
   • Ло
    лош пример
    3 0
    10:30, 25 авг 2016
    Не се ли беше оборудвал наскоро с подобно скъпо возило един наш висш духовник? Мисля, че возилото беше Линкълн, а отеца беше варненския митрополит. Тя рибата се вмирисва откъм главата!
  • 4
   Да
   Дамаскин
   1 0
   09:30, 25 авг 2016
   Отче хубаво е когато говориш общи приказки наизуст по разни форуми е да знаеш че Бог обича и хората с бентли а не само изтерзаните както се опитваш да внушиш на четящите. Бог обича всички и ти няма нужда да ставаш негов посредник много си малък бих казал даже нищожен и жалък. С подобни писаници няма да станеш по близък и мил на Господ явно имаш някакви грехове които си мислиш че може да изкупиш пишейки наляво и надясно безмислици. Запомнете едно Бог е сътворил вселената и всичко в нея дори и бентлитата които са творение на Божието творение т.е. човека затова той обича всички и няма нужда някой като теб да демонстрира прекалена любов. Който желае отваря сърцето си за Бог и го намира който не желае не остава отритнат трябва да знаеш че в Геената има място за всеки дори и за такива като теб.
  • 5
   Ам
   Амин
   0 -6
   11:31, 25 авг 2016
   До Дамаскин. Не съм ти "отче". Посоченият логическ... Виж коментара
   • Мн
    мнение
    4 0
    14:23, 25 авг 2016
    Амин, ти си ярък пример за един вид духовен далтонизъм. Какво като отчетосе возел в Бентли, какво като камбаната на църквата дрънкала на кръгъл час като часовник с кукувичка, какво като ... Не ти стига наизустяването на Библията. Като си нямаш вътре духовно мерило за нещата, няма как да стане!

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини