В три училища децата вече ще ходят до вътрешна тоалетна

Изображение 1 от 2

    В три училища от общината започна изграждането на вътрешни тоалетни – в селата Бяла река, Дълбок извор и НУ „Христо Ботев“ - Първомай.

    Дългоочакваното строителство е факт и трябва да приключи до началото на учебната година. Тоалетните са проектирани така, че да могат да се ползват и от инвалиди – по проект трябва да са на едно ниво с училищния под. Ще имат и външни изходи. Така животът на учениците ще стане по-нормален, а хигиената ще се повиши.

    Санитарните възли са проектирани като отделна пристройка, долепена до сградата на училището. Местоположението им е подбрано така, че да е в удобна връзка с основния корпус на училището и наличните В и К връзки.

    Проектирани са санитарни възли с отделения за мъже и за жени с по 4 бр. клозетни клетки в Началното училище и с по 3 клетки в селските училища, предвидена е и WC за инвалиди и помощен коридор. В предверията има по три броя мивки.

    В коридора също има предвидени мивки. Във всички помещения подът е изпълнен с теракотна настилка.

    Средствата за строителството са осигурени от община Първомай, а фирмата – изпълнител е избрана след провеждане на конкурс за възлагане на обществена поръчка, като е предложила най- ниска цена.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ам
      Амин
      3 -8
      11:39, 24 авг 2016
      Делата Божии се явяват върху всичко. За добро да е... Виж коментара
      • Бе
        БЕСЕН
        10 -1
        12:20, 24 авг 2016
        Хей ИЗРОД,писна ми да ти чета глупостите!Ти не си набожен!Или си пиян,или дрогиран.....или МАЛОУМЕН!
      • Ам
        Амин
        3 -7
        12:40, 24 авг 2016
        До Бесен. Гняв, който осуетява Божията цел, е грях... Виж коментара
    • 2
      22
      2222
      17 -2
      12:26, 24 авг 2016
      БРАВО!Голяма радост!В 21век се радваме ,че ще правим вътрешни тоалетни!УЖАСНО е да четеш такава информация!
      • Ср
        Срам!
        2 0
        23:33, 24 авг 2016
        Даа, ония, които преди няколко стотин години са измислили широкополата шапка, за да не им изсипват нощните гъретата директно на главата, ни отмъкнаха парите под формата на парични вноски в Евросъюза. А ние, които преди 2000 години сме измислили канализацията, вече толкова години не можем да намерим пари за тоалетни. Това се нарича ПАДЕНИЕ. Сами сме си виновни!
    • 3
      Ам
      Амин
      1 -4
      08:28, 25 авг 2016
      Да се направят и параклиси в училищата. Това ще подпомогне духовното израстване на децата, ще ги неправи по-интелигентни. Провели наскоро логически тест на седмокласници, питайки ги коя от следните думи е излишна: морков, лук, бентли, картоф. Масово отговорили - морков, лук и картоф. На бездуховните само "бентли" им е в главата. Липсва скромност, смирение и любов към Бога.
      • Ло
        лош пример
        3 0
        10:30, 25 авг 2016
        Не се ли беше оборудвал наскоро с подобно скъпо возило един наш висш духовник? Мисля, че возилото беше Линкълн, а отеца беше варненския митрополит. Тя рибата се вмирисва откъм главата!
    • 4
      Да
      Дамаскин
      1 0
      09:30, 25 авг 2016
      Отче хубаво е когато говориш общи приказки наизуст по разни форуми е да знаеш че Бог обича и хората с бентли а не само изтерзаните както се опитваш да внушиш на четящите. Бог обича всички и ти няма нужда да ставаш негов посредник много си малък бих казал даже нищожен и жалък. С подобни писаници няма да станеш по близък и мил на Господ явно имаш някакви грехове които си мислиш че може да изкупиш пишейки наляво и надясно безмислици. Запомнете едно Бог е сътворил вселената и всичко в нея дори и бентлитата които са творение на Божието творение т.е. човека затова той обича всички и няма нужда някой като теб да демонстрира прекалена любов. Който желае отваря сърцето си за Бог и го намира който не желае не остава отритнат трябва да знаеш че в Геената има място за всеки дори и за такива като теб.
    • 5
      Ам
      Амин
      0 -6
      11:31, 25 авг 2016
      До Дамаскин. Не съм ти "отче". Посоченият логическ... Виж коментара
      • Мн
        мнение
        4 0
        14:23, 25 авг 2016
        Амин, ти си ярък пример за един вид духовен далтонизъм. Какво като отчетосе возел в Бентли, какво като камбаната на църквата дрънкала на кръгъл час като часовник с кукувичка, какво като ... Не ти стига наизустяването на Библията. Като си нямаш вътре духовно мерило за нещата, няма как да стане!

    Още новини

    Последни новини