336 седмокласници и десетокласници от училищата в общината се явиха на НВО по български език и литература

   Днес,  336 седмокласници и десетокласници от училищата на територията на  Община Първомай се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература.

  Оценката от изпита на седмокласниците е важна за кандидатстване в гимназиите след 7-ми клас, а с резултата си десетокласниците от обединените училища могат да продължат във втори гимназиален етап.

   Малко преди  8.00 часа в Министерството на образованието беше изтеглен Вариант 1, от два възможни, за НБО в 7 клас по БЕЛ. 207 седмокласници от общинските училища решаваха тест от 25 въпроса и трябваше да се справят с  преразказ на неизучавана творба. Изпитът започна в 10,00 часа и продължи два часа и половина.

   Десетокласниците се явяват на национално външно оценяване за втора поредна година. Техният изпит започна в 09.00 часа.  За десети клас вариант не се тегли, защото е само един. 129 десетокласници от първомайските училища решаваха тест от 23 въпроса като последната задача беше свързана със създаване на текст.

   Всички ученици, и от 7 и от 10 клас, днес проведоха изпита в  училищата, в които се обучават. Задължително условие беше да пишат с черен химикал. Имаше квестори, които следяха за реда и дисциплината.
   Максималният брой точки, които не се преобразуват в оценки е 100. Резултатите и от двата изпита ще са ясни до 28 юни.

   Д.Мирчева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини