3 °C

Без конкурси на Празника на тракийската музиката (актуализирана)

XVIII празник на Тракийската музика и песен в Първомай ще мине под знака на чистото забавление без конкурси за изпълнение на музиканти и солисти.

По стечение на обстоятелствата тазгодишното надсвирване ще се проведе в три работни дни – 8, 9 и 10 септември.

Новост в програмата е участието на Кукерската група от град Раковски, която ще открие третия ден на празника от 18 часа пред читалище „Св.св. Кирил и Методий“.

13 оркестри ще се включат в надсвирването.

В първият ден програмата ще започне с изпълнение на местните любимци от „Дионис“, а танцовият клуб „Евридика“ ще представи композицията си “Единение“. Ще се включат още оркестрите Пилашевски, „Южни ритми“ и „Млади тракийци. За сега от програмата отпада оркестър „Славяни“, които не са успели да уредят освобождаването на свой ангажимент.

С оркестър "Хебър" в 18 часа ще започне вторият ден на Празника. След което Празникът ще продължи с отбелязване на юбилея на солистката на оркестър „Родопи“ Диана Иванова А ще ги последват „Марица“, „Славей“ и Конушенски оркестър.

„Орион бенд“ ще засвири в третият ден. А след това две големи имена в тракийската музика Яшко Аргиров и Младен Малаков ще ознаменуват 60-тите си годишнини с изпълненията на ръководените от тях оркестри – „Брестовица“ и „Бисери“.

Организатори на празника са Община Първомай и ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ам
  Амин
  0 0
  11:31, 24 авг 2016
  Бог да благослови начинанието!
  Всеки трябва да си зададе въпроса: "какво да правим, за да извършваме делата Божии?"
  " Иисус им отговори и рече: делото Божие е това - да повярвате в Оногова, Когото е Той пратил."
 • 2
  Му
  Музикант от сой
  3 0
  13:30, 24 авг 2016
  Ще купувате май костюм на Яшко задето го прекръстихте-не е Асенов,а Аргиров.

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини