Ученици с велосипеди посетиха музея на Яворов

Изображение 1 от 3

    35 ученици превзеха разстоянието от Първомай до къщата на Пейо Яворов на колела. Събитието беше част от спортния календар на общината и беше под егидата на кмета Ангел Папазов.

    Голяма част от децата са членове на общинския клуб по приложно колоездене и са ученици в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Те изминаха 20-те километра в двете посоки под палещо слънце и при доста тежки условия.

    Теренът е много труден, каза един от организаторите- Минко Павлов – не само защото беше горещо, но и защото разстоянието е голямо, има сериозни изкачвания и се движим по натоварен републикански път.

    Учениците бяха придружавани от десетина възрастни, начело с кмета. Безопасността им беше гарантирана от полицейски автомобил, линейка и автобус. За всички беше осигурено достатъчно количество вода и обяд.

    В къщата – музей „Пейо Яворов“ те бяха посрещнати от уредниците. Изслушаха беседа за живота на поета и разгледаха експозициите с картини на Никола Манев и донесените от Бразилия кристали.

    Децата се държаха геройски и дисциплинирано, а веднага след велопохода питаха за следващия. Той, най-вероятно, ще бъде на 22 септември до Добри дол.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини