Лили Георгиева отново е "Спортист на месеца"

Лиляна Георгиева за втори път в рамките на една година стана „Спортист на месеца“ в анкетата на сайта Viasport.bg за най-добър млад спортист. Това звание тя завоюва миналата година през месец август, а вчера го получи за постиженията си през май. 


През петия месец тя постави петия си национален рекорд - на 5000 м в Русе. Освен това възпитаничката на Радмила Станкович покри норматив на 800 метра (2:11,21 мин.) за Европейското за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси (Грузия).

Другото й голямо постижение през май беше на турнира "Нози звезди" на Националния стадион "Васил Левски", където 16-годишната Лили срази рекордьорката на старша възраст в зала - три години по-голямата Диляна Минкина на любимата на Диляна дисциплина 1500 метра. Георгиева дори записа втора поредна победа над тази своя съперничка, която остави след себе си и на турнира "Цветанка Христова".

Преди дни Детето – чудо оправда прякора си със страхотно бягане във финала на 1500 м и 800 м, завоювайки шампионски титли на шампионата за девойки младша възраст в София.

Днес Лиляна Георгиева се класира трета на 800 м с 2.09.01 мин. при жените на турнира „Самарско знаме“ , като покри норматив за световното първенство за юноши и девойки (старша възраст). Медалът ѝ беше връчен от министъра на спорта Красен Кралев. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    анонимен
    10 0
    17:50, 10 юни 2016
    Браво.Невероятна си Лили.Винаги като прочета за теб и ми се изпалва сарцето с радост,защото виждам че продалжава да има деца ,с които трябва да се гордеем.
Последни новини