Проведе се традиционният велопоход до язовир Брягово

Изображение 1 от 4

        Във връзка с Европейската седмица на мобилността, на 22 септември се проведе традиционният велопоход  до язовир Брягово. Тази година в инициативата, организирана от община Първомай, се  включиха 70 велосипедисти,  които безпроблемно преодоляха 20-километровото разстояние до язовира.

        Кампанията ,,Европейска седмица на мобилността” се провежда всяка година в периода 16-22 септември. От 2002 година насам тя цели да подобри  качеството на живот, като популяризира множеството ползи за околната среда и здравето на хората чрез насърчаване на умното придвижване и устойчивата мобилност. Темата на кампанията за 2023 година е „Пестене на енергия“.

        Кметът на общината Николай Митков поздрави велосипедистите по случай празника и им пожела внимателно придвижване. След пристигането си на язовира  участниците наблюдаваха  демонстрации на доброволци от БЧК-Пловдив, които показаха техники за първа долекарска помощ. Водолазите от спасителния отряд към  Регионална дирекция ,,ПБЗН”-Пловдив  показаха техники за спасяване при водни инциденти. С помощта на Антон Антонов от ,,Морски клуб” – Първомай велосипедистите имаха възможност да се повозят  на моторни лодки. Водолазите от Пловдив също качиха децата на спасителните лодки.

        За всички участници във велопохода беше осигурен топъл обяд от община Първомай.

        За безопасното придвижване на участниците се погрижиха полицаите от РУ – Първомай, служители от общината и линейка от Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ – Първомай.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини