1 °C

Най-успешните седмокласници са сред най-успешните абитуриенти

Изображение 1 от 3

    Помните ли Елена Иванова и Йордан Кичеков. Преди 5 години parvomai.net писа за тях като за учениците с най-висок успех от положените тестове за кандидатстване след 7 клас. Двамата учеха в две различни училища. Тя – в „Св.св. Кирил и Методий“, той- в СОУ.

    Животът е доста странен – оказва се, че след този успех пътищата им са преплетени и разделени едновременно. Двамата макар да са от един и същи малък град, си остават непознати в Пловдив.

    Погледнато отстрани, обаче, приликите между тях са доста.

    Преди всичко и двамата са избрали да учат в една и съща гимназия – ЕГ „Пловдив“. Училището, което в Пловдивска област е постигнало най- висок успех на последната кампания зрелостни изпити. И двамата отново са сред най-добре представилите се първомайски ученици с две отлични оценки на матурите. Данчо дори е с две пълни шестици. Още преди 5 години и двамата заявиха, че по-трудният изпит е бил математиката. Сега и двамата са пренебрегнали точните науки и са отдали предпочитания на хуманитарните предмети. Посещавали са заедно ЗИП История.

    Преди 5 години Ели беше категорична, че иска да стане адвокат. Йордан – не беше сигурен какво поприще ще избере. Днес и двамата избират да учат право.

    След пробните изпити в Пловдивски университет, Ели вече се чувства студентка. Тя се е явила на български език и история и по двата предмета има над 5,80.

    Йордан изневерява на родовата традиция и отказва да учи медицина. Той предпочита да усвоява право в Софийски университет. На предварителния изпит по БЕЛ има 5.00, а историята му предстои след броени дни.

    На добър час на Ели и Данчо! Нека винаги да са сред най-успешните!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Хороскоп за 27.11.2020

    Хороскоп за Овен

    Овен
    Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Телец

    Телец
    Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Близнаци

    Близнаци
    Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Рак

    Рак
    Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Лъв

    Лъв
    Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Дева

    Дева
    Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Везни

    Везни
    Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Скорпион

    Скорпион
    С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Стрелец

    Стрелец
    Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Козирог

    Козирог
    Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Водолей

    Водолей
    Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
    27 ное 2020

    Хороскоп за Риби

    Риби
    Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
    27 ное 2020
    Последни новини