8 °C

Подлезът се наводнява и в сухо време. Пешеходците да внимават!

През уикенда се появиха съобщения, че подлезът до автогарата отново е наводнен. Потребител на фейсбук се оплака, че водата е поне 30 см и е била толкова прозрачна, че не се е забелязвала. На няколко пъти изненадани пешеходци са нагазвали в нея. В социалната мрежа имаше и публикувани снимки. Скоро не е валяло, а водата се е вдигнала – учудваха се други.

Според арх. Спасов дренажните помпи са на автоматичен режим. Те се включват когато водата стигне до определено ниво, а водата макар и чиста не е от водопроводната мрежа със сигурност.

Част от пострадалите считат, че помпите са аварирали, а има и такива, които директно обвиняват НКЖИ, че пести ток за сметка на дискомфорта на пешеходците.

Наш читател ни пише: "Притеснява ме, че може да стане някоя голяма беля. Някой може да се удави - примерно пиян или дете. Защото те (НКЖИ - бел.наред.) пускат и спират помпите - днес работят и е сухо, а утре не работят и водата е с ниво колкото дойде от вън (може и 1 метър да качи). При това положение никой не следи да обезопаси подлеза за конкретния ден, защото се счита че по принцип е сух. Хората си слизат спокойно, защото предния ден са минали и е било сухо. Аз доста трудно се върнах назад при 20-30 см вода. Ако беше 50 см можех да падна".

В последните седмици две комисии са идвали, за да проверят какъв е проблема с изпомпването на водата и защо подлезите се пълнят. За сега отговорът го знаят само те. А дали изпълнителят на съоръженията “ТЕРНА“ трябва да поеме отговорността за неработещите помпи е под въпрос.

Едно е ясно – подлезите ще се пълнят с вода докато не се предприемат адекватни мерки.

Теодора Киркова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ww
  www
  2 0
  10:48, 26 май 2015
  До тия дето се учудват, че скоро не е валяло, а водата се е вдигнала: Абе хора вие за ниво на подпочвените води чували ли сте?? Пода на този подлез е под нивото на подпочвените води през по-голямата част от годината. Отводнява се с направен около него дренаж и помпи, които припомпват подпочвената вода от дренажа в канализацията, която е по-нависоко от пода на подлеза. Зимата надлеза беше наводнен, защото помпите не работеха. После ги поснаха да работят и подлеза беше сух. Миналия ден ги спряха за малко и подлеза се наводни пак.
 • 2
  77
  777
  2 0
  13:42, 26 май 2015
  трябва бързо да се построи по-дълбок подлез та водата да се стича там и пешеходните ще са сухи.
  • Хх
   ххх
   1 0
   14:26, 26 май 2015
   Да, кукундрелската ти идея е абсолютно в унисон с идеята за новия автомобилен подлез. Той и без друго (ако се построи), целия ще е под вода, така че може тоя да се изтича в оня. Дано сега идеолозите на атообилния подлез им уври главата, че идеята им е тъпа. Трябва 50 помпи да им отводняват прокара..... тра-ла-лаа!
 • 3
  Xx
  XXL_1432699341
  2 0
  06:51, 27 май 2015
  Да сложат оня дето преди години подписа проекта за линията с една кофа да изгриба водата и да полива на зет си краставиците н Крушево с нея. Защото навремето бившия началник на пожарната му говореше за този проблем ама червената му глава не разбираше и мислеше само за комисионната която ще гушне от цялата работа. Така беше и със завода за вълната, миришеше целия град ама на него не му дремеше за града. Комисионната си е комисионна
  • Ли
   лиляна павлова
   1 -1
   07:21, 27 май 2015
   Бившия началник на пожарната е голям капацитет той споменаваше и за световната криза ама никой не го послуша. Ние с него се познаваме от много отдавна и той ми казваше много неща относно археологията но аз не го слушах. Най добре е на есен да издигнем кандидатурата на бившия началник на пожарната за кмет на първомай тъй като общината има дейност свързана с неговите познания.
 • 4
  Ли
  лиляна павлова
  1 0
  07:11, 27 май 2015
  Няма да се плашите първомайци скоро ще пусна и лот 1 на прокара. Това че сте прости си е ваш проблем помпи момпи глупости на търкалета. Като е строено по комунистически ще тече от всякъде. И асансьори има ама и на тях помпите им не работят. Аз ако съм на кметя нямаше да подписвам акт 16 но нали нашия кмет е много комуникативен и слагач на всеки и мисли за доброто на първомайци позволи да се пуснат в експлоатация тези чудесии. Но има и хубава страна на това положение лятото като е много горещо ще минавате през подлеза да си измивате ногите с кладенчова вода така ще се пазите от топлинни удари.
 • 5
  1_
  1_414100069338
  2 0
  07:37, 27 май 2015
  Кажете си го направо,че берем плодовете на "мъдрите" , "мислещите за народа", "морални", "честни","некорумпирани" кметове - Баръмов и Папазов.
  • Ka
   Katastrofa Parvomayska
   4 0
   12:09, 27 май 2015
   баръмов и папазов - първа и втора общинска катастрофа !
 • 6
  ..
  ..._1432720101
  3 0
  12:37, 27 май 2015
  Наближават избори, гледайте отново да изберем Папазов за кмет и да продължаваме да се оплакваме след това. Това първомайците сме били много прости хора !!

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини