13 °C

Подлезът се наводнява и в сухо време. Пешеходците да внимават!

През уикенда се появиха съобщения, че подлезът до автогарата отново е наводнен. Потребител на фейсбук се оплака, че водата е поне 30 см и е била толкова прозрачна, че не се е забелязвала. На няколко пъти изненадани пешеходци са нагазвали в нея. В социалната мрежа имаше и публикувани снимки. Скоро не е валяло, а водата се е вдигнала – учудваха се други.

Според арх. Спасов дренажните помпи са на автоматичен режим. Те се включват когато водата стигне до определено ниво, а водата макар и чиста не е от водопроводната мрежа със сигурност.

Част от пострадалите считат, че помпите са аварирали, а има и такива, които директно обвиняват НКЖИ, че пести ток за сметка на дискомфорта на пешеходците.

Наш читател ни пише: "Притеснява ме, че може да стане някоя голяма беля. Някой може да се удави - примерно пиян или дете. Защото те (НКЖИ - бел.наред.) пускат и спират помпите - днес работят и е сухо, а утре не работят и водата е с ниво колкото дойде от вън (може и 1 метър да качи). При това положение никой не следи да обезопаси подлеза за конкретния ден, защото се счита че по принцип е сух. Хората си слизат спокойно, защото предния ден са минали и е било сухо. Аз доста трудно се върнах назад при 20-30 см вода. Ако беше 50 см можех да падна".

В последните седмици две комисии са идвали, за да проверят какъв е проблема с изпомпването на водата и защо подлезите се пълнят. За сега отговорът го знаят само те. А дали изпълнителят на съоръженията “ТЕРНА“ трябва да поеме отговорността за неработещите помпи е под въпрос.

Едно е ясно – подлезите ще се пълнят с вода докато не се предприемат адекватни мерки.

Теодора Киркова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ww
  www
  2 0
  10:48, 26 май 2015
  До тия дето се учудват, че скоро не е валяло, а водата се е вдигнала: Абе хора вие за ниво на подпочвените води чували ли сте?? Пода на този подлез е под нивото на подпочвените води през по-голямата част от годината. Отводнява се с направен около него дренаж и помпи, които припомпват подпочвената вода от дренажа в канализацията, която е по-нависоко от пода на подлеза. Зимата надлеза беше наводнен, защото помпите не работеха. После ги поснаха да работят и подлеза беше сух. Миналия ден ги спряха за малко и подлеза се наводни пак.
 • 2
  77
  777
  2 0
  13:42, 26 май 2015
  трябва бързо да се построи по-дълбок подлез та водата да се стича там и пешеходните ще са сухи.
  • Хх
   ххх
   1 0
   14:26, 26 май 2015
   Да, кукундрелската ти идея е абсолютно в унисон с идеята за новия автомобилен подлез. Той и без друго (ако се построи), целия ще е под вода, така че може тоя да се изтича в оня. Дано сега идеолозите на атообилния подлез им уври главата, че идеята им е тъпа. Трябва 50 помпи да им отводняват прокара..... тра-ла-лаа!
 • 3
  Xx
  XXL_1432699341
  2 0
  06:51, 27 май 2015
  Да сложат оня дето преди години подписа проекта за линията с една кофа да изгриба водата и да полива на зет си краставиците н Крушево с нея. Защото навремето бившия началник на пожарната му говореше за този проблем ама червената му глава не разбираше и мислеше само за комисионната която ще гушне от цялата работа. Така беше и със завода за вълната, миришеше целия град ама на него не му дремеше за града. Комисионната си е комисионна
  • Ли
   лиляна павлова
   1 -1
   07:21, 27 май 2015
   Бившия началник на пожарната е голям капацитет той споменаваше и за световната криза ама никой не го послуша. Ние с него се познаваме от много отдавна и той ми казваше много неща относно археологията но аз не го слушах. Най добре е на есен да издигнем кандидатурата на бившия началник на пожарната за кмет на първомай тъй като общината има дейност свързана с неговите познания.
 • 4
  Ли
  лиляна павлова
  1 0
  07:11, 27 май 2015
  Няма да се плашите първомайци скоро ще пусна и лот 1 на прокара. Това че сте прости си е ваш проблем помпи момпи глупости на търкалета. Като е строено по комунистически ще тече от всякъде. И асансьори има ама и на тях помпите им не работят. Аз ако съм на кметя нямаше да подписвам акт 16 но нали нашия кмет е много комуникативен и слагач на всеки и мисли за доброто на първомайци позволи да се пуснат в експлоатация тези чудесии. Но има и хубава страна на това положение лятото като е много горещо ще минавате през подлеза да си измивате ногите с кладенчова вода така ще се пазите от топлинни удари.
 • 5
  1_
  1_414100069338
  2 0
  07:37, 27 май 2015
  Кажете си го направо,че берем плодовете на "мъдрите" , "мислещите за народа", "морални", "честни","некорумпирани" кметове - Баръмов и Папазов.
  • Ka
   Katastrofa Parvomayska
   4 0
   12:09, 27 май 2015
   баръмов и папазов - първа и втора общинска катастрофа !
 • 6
  ..
  ..._1432720101
  3 0
  12:37, 27 май 2015
  Наближават избори, гледайте отново да изберем Папазов за кмет и да продължаваме да се оплакваме след това. Това първомайците сме били много прости хора !!

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
27 май 2020
Последни новини