Подлезът се наводнява и в сухо време. Пешеходците да внимават!

През уикенда се появиха съобщения, че подлезът до автогарата отново е наводнен. Потребител на фейсбук се оплака, че водата е поне 30 см и е била толкова прозрачна, че не се е забелязвала. На няколко пъти изненадани пешеходци са нагазвали в нея. В социалната мрежа имаше и публикувани снимки. Скоро не е валяло, а водата се е вдигнала – учудваха се други.

Според арх. Спасов дренажните помпи са на автоматичен режим. Те се включват когато водата стигне до определено ниво, а водата макар и чиста не е от водопроводната мрежа със сигурност.

Част от пострадалите считат, че помпите са аварирали, а има и такива, които директно обвиняват НКЖИ, че пести ток за сметка на дискомфорта на пешеходците.

Наш читател ни пише: "Притеснява ме, че може да стане някоя голяма беля. Някой може да се удави - примерно пиян или дете. Защото те (НКЖИ - бел.наред.) пускат и спират помпите - днес работят и е сухо, а утре не работят и водата е с ниво колкото дойде от вън (може и 1 метър да качи). При това положение никой не следи да обезопаси подлеза за конкретния ден, защото се счита че по принцип е сух. Хората си слизат спокойно, защото предния ден са минали и е било сухо. Аз доста трудно се върнах назад при 20-30 см вода. Ако беше 50 см можех да падна".

В последните седмици две комисии са идвали, за да проверят какъв е проблема с изпомпването на водата и защо подлезите се пълнят. За сега отговорът го знаят само те. А дали изпълнителят на съоръженията “ТЕРНА“ трябва да поеме отговорността за неработещите помпи е под въпрос.

Едно е ясно – подлезите ще се пълнят с вода докато не се предприемат адекватни мерки.

Теодора Киркова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ww
    www
    2 0
    10:48, 26 май 2015
    До тия дето се учудват, че скоро не е валяло, а водата се е вдигнала: Абе хора вие за ниво на подпочвените води *************?? Пода на този подлез е под нивото на подпочвените води през по-голямата част от годината. Отводнява се с направен около него дренаж и помпи, които припомпват подпочвената вода от дренажа в канализацията, която е по-нависоко от пода на подлеза. Зимата надлеза беше наводнен, защото помпите не работеха. После ги поснаха да работят и подлеза беше сух. Миналия ден ги спряха за малко и подлеза се наводни пак.
  • 2
    77
    777
    2 0
    13:42, 26 май 2015
    трябва бързо да се построи по-дълбок подлез та водата да се стича там и пешеходните ще са сухи.
    • Хх
      ххх
      1 0
      14:26, 26 май 2015
      Да, кукундрелската ти идея е абсолютно в унисон с идеята за новия автомобилен подлез. Той и без друго (ако се построи), целия ще е под вода, така че може тоя да се изтича в оня. Дано сега идеолозите на атообилния подлез им уври главата, че идеята им е тъпа. Трябва 50 помпи да им отводняват прокара..... тра-ла-лаа!
  • 3
    Xx
    XXL_1432699341
    2 0
    06:51, 27 май 2015
    Да сложат оня дето преди години подписа проекта за линията с една кофа да изгриба водата и да полива на зет си краставиците н Крушево с нея. Защото навремето бившия началник на пожарната му говореше за този проблем ама червената му глава не разбираше и мислеше само за комисионната която ще гушне от цялата работа. Така беше и със завода за вълната, миришеше целия град ама на него не му дремеше за града. Комисионната си е комисионна
    • Ли
      лиляна павлова
      1 -1
      07:21, 27 май 2015
      Бившия началник на пожарната е голям капацитет той споменаваше и за световната криза ама никой не го послуша. Ние с него се познаваме от много отдавна и той ми казваше много неща относно археологията но аз не го слушах. Най добре е на есен да издигнем кандидатурата на бившия началник на пожарната за кмет на първомай тъй като общината има дейност свързана с неговите познания.
  • 4
    Ли
    лиляна павлова
    1 0
    07:11, 27 май 2015
    Няма да се плашите първомайци скоро ще пусна и лот 1 на прокара. Това че сте прости си е ваш проблем помпи момпи глупости на търкалета. Като е строено по комунистически ще тече от всякъде. И асансьори има ама и на тях помпите им не работят. Аз ако съм на кметя нямаше да подписвам акт 16 но нали нашия кмет е много комуникативен и слагач на всеки и мисли за доброто на първомайци позволи да се пуснат в експлоатация тези чудесии. Но има и хубава страна на това положение лятото като е много горещо ще минавате през подлеза да си измивате ногите с кладенчова вода така ще се пазите от топлинни удари.
  • 5
    1_
    1_414100069338
    2 0
    07:37, 27 май 2015
    Кажете си го направо,че берем плодовете на "мъдрите" , "мислещите за народа", "морални", "честни","некорумпирани" кметове - Баръмов и Папазов.
    • Ka
      Katastrofa Parvomayska
      4 0
      12:09, 27 май 2015
      баръмов и папазов - първа и втора общинска катастрофа !
  • 6
    ..
    ..._1432720101
    3 0
    12:37, 27 май 2015
    Наближават избори, гледайте отново да изберем Папазов за кмет и да продължаваме да се оплакваме след това. Това първомайците сме били много прости хора !!
Последни новини