11 °C

Випуск 2015 мина по червения килим

И тази година абитуриентите на двете гимназии в Първомай преминаха по червените килими, за да демонстрират своя стил, младост, красота и самочувствие.

Като дъгата са – възкликна бивша абитуриентка, която им завиждаше за настроението и емоциите от вечерта, които им предстояха.

Няколко са основните моменти в празничния за зрелостниците ден: да излезеш в мечтана рокля сред близки и приятели - за момичетата и да покажеш пред света колко си възмъжал - за момчетата. Това е денят в който се казват най – милите думи от ученици към учители. Затова и в двете училища беше дадена думата на момичетата, които най-добре боравят със словото и могат да пресъздадат емоцията на момента – Светослава Георгиева и Доника Ставрева. В ПГСС с благодарност от името на съучениците си към своите учители се обърнаха и отличниците Ваня Стоянова и Доньо Донев. За директора на СОУ изпращането на випуск беше ново преживяване, за което той каза, че все още не може да намери думи, с които да го опише. 

Тази година дъждът пощади абитуриентите и те безпрепятствено стигнаха до ресторанта, където ги очакваха цяла нощ танци, забавления и малко тъга по отминалите безметежни дни.

Забелязва се тенденцията в Първомай към изчистени рокли с ненатрапчиви орнаменти и стил. Набиват се на очи червеният цвят и различни нюанси синьо, а при младежите костюмите са в тъмни, официални тонове. След разсипващите през последните години критики и репортажи със злепоставящи кичозни рокли, този път всеобщото мнение не самотук, но и в цяла България е, че все по- често се промъква нотка консерватизъм. Прическите все по- често са стилни, обвързани с роклята на дамите, а гримът – ненатрапчив. Според шивачки дългите рокли са най- често срещани в силует „русалка“, няма обръчи и кринолини. Все още асимитричните горни части с едно рамо са актуални.

След дефилето по червения килим дойде редът и на дефилето на превозните средства – лъскави и ретро модели бяха засенчени тази година от каретата на Калина. В повечето случай смелостта на абитуриентите е стигнала до там да поставят името си вместо номер на автомобила, с който се придвижват, но имаше и рокерски настроени момичета, които полетяха с мотор.

Няма инциденти, които да помрачат настроението. Полицейското присъствие и тази година беше почти незабележимо, освен че осигури безпрепятствено достигане до ресторанта.

 Най-често повтаряната реплика беше: „Кой каза...“ Отговорът, го знаем всички. Защото го слушахме вечер, слушахме и го и в ранни зори...

Успешен старт в живота на всички абитуриенти! Запазете усмивките и настроението от последните дни!  Успех в бъдещата Ви професионална реализация!
На добър час!

Теодора Кирякова

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  79
  792954
  6 -4
  17:16, 25 май 2015
  С една дума "кич" , с две думи "много кич"
 • 2
  Жж
  жжжж
  6 0
  18:08, 25 май 2015
  С една дума ,,пари" с две думи ,,много пари"
 • 3
  00
  0000
  1 0
  18:17, 25 май 2015
  А тоя дебелия,който е на всички снимки(за жалост),какъв е?
 • 4
  11
  11111111111111
  7 0
  18:34, 25 май 2015
  Хубави деца,пораснали и с нетърпение бързат да навлязат в живота.Вие бързате, а не питате на нас дали ни се старее!
 • 5
  99
  9999
  0 -3
  07:37, 26 май 2015
  Много охранен този шев!
 • 6
  ?_
  ?_1432637477
  1 0
  13:40, 26 май 2015
  Ти слаб шеф видял ли си ? :)
 • 7
  Аб
  Абитуриентка
  1 0
  02:17, 6 юни 2015
  Това бяха най-прекрасните ми 24 часа изпълнени с много емоции, сълзи и хубави моменти които искам да се повтарят пак и пак ... Тези ,които казват че нещата били кич и много кич .. на тях искам да кажа , че всичката еуфория по рокли и прически и по това кой ще бъде по-красив , спира до момента в който не стъпнеш на червения килим и не погледнеш всички свои съученици , както и приятели колко са красиви всички и изглеждат толкова усмихнати. Просто започваш да мислиш за последните часове, които ви остават заедно и всички лудетини и привиквания до директора, всички тези неща, които са ни правили щастливи и усмихнати! Ето това мили хора е важно на този ден ,а не просто дългите рокли, гримът и прическата ... Всичко ще се изостави в някой гардероб и остава забравено , но спомените никога няма да бъдат забравени!

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
26 май 2020
Последни новини