Випуск 2015 мина по червения килим

И тази година абитуриентите на двете гимназии в Първомай преминаха по червените килими, за да демонстрират своя стил, младост, красота и самочувствие.

Като дъгата са – възкликна бивша абитуриентка, която им завиждаше за настроението и емоциите от вечерта, които им предстояха.

Няколко са основните моменти в празничния за зрелостниците ден: да излезеш в мечтана рокля сред близки и приятели - за момичетата и да покажеш пред света колко си възмъжал - за момчетата. Това е денят в който се казват най – милите думи от ученици към учители. Затова и в двете училища беше дадена думата на момичетата, които най-добре боравят със словото и могат да пресъздадат емоцията на момента – Светослава Георгиева и Доника Ставрева. В ПГСС с благодарност от името на съучениците си към своите учители се обърнаха и отличниците Ваня Стоянова и Доньо Донев. За директора на СОУ изпращането на випуск беше ново преживяване, за което той каза, че все още не може да намери думи, с които да го опише. 

Тази година дъждът пощади абитуриентите и те безпрепятствено стигнаха до ресторанта, където ги очакваха цяла нощ танци, забавления и малко тъга по отминалите безметежни дни.

Забелязва се тенденцията в Първомай към изчистени рокли с ненатрапчиви орнаменти и стил. Набиват се на очи червеният цвят и различни нюанси синьо, а при младежите костюмите са в тъмни, официални тонове. След разсипващите през последните години критики и репортажи със злепоставящи кичозни рокли, този път всеобщото мнение не самотук, но и в цяла България е, че все по- често се промъква нотка консерватизъм. Прическите все по- често са стилни, обвързани с роклята на дамите, а гримът – ненатрапчив. Според шивачки дългите рокли са най- често срещани в силует „русалка“, няма обръчи и кринолини. Все още асимитричните горни части с едно рамо са актуални.

След дефилето по червения килим дойде редът и на дефилето на превозните средства – лъскави и ретро модели бяха засенчени тази година от каретата на Калина. В повечето случай смелостта на абитуриентите е стигнала до там да поставят името си вместо номер на автомобила, с който се придвижват, но имаше и рокерски настроени момичета, които полетяха с мотор.

Няма инциденти, които да помрачат настроението. Полицейското присъствие и тази година беше почти незабележимо, освен че осигури безпрепятствено достигане до ресторанта.

 Най-често повтаряната реплика беше: „Кой каза...“ Отговорът, го знаем всички. Защото го слушахме вечер, слушахме и го и в ранни зори...

Успешен старт в живота на всички абитуриенти! Запазете усмивките и настроението от последните дни!  Успех в бъдещата Ви професионална реализация!
На добър час!

Теодора Кирякова

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    79
    792954
    6 -4
    17:16, 25 май 2015
    С една дума "кич" , с две думи "много кич"
  • 2
    Жж
    жжжж
    6 0
    18:08, 25 май 2015
    С една дума ,,пари" с две думи ,,много пари"
  • 3
    00
    0000
    1 0
    18:17, 25 май 2015
    А тоя дебелия,който е на всички снимки(за жалост),какъв е?
  • 4
    11
    11111111111111
    7 0
    18:34, 25 май 2015
    Хубави деца,пораснали и с нетърпение бързат да навлязат в живота.Вие бързате, а не питате на нас дали ни се старее!
  • 5
    99
    9999
    0 -3
    07:37, 26 май 2015
    Много охранен този шев!
  • 6
    ?_
    ?_1432637477
    1 0
    13:40, 26 май 2015
    Ти слаб шеф видял ли си ? :)
  • 7
    Аб
    Абитуриентка
    1 0
    02:17, 6 юни 2015
    Това бяха най-прекрасните ми 24 часа изпълнени с много емоции, сълзи и хубави моменти които искам да се повтарят пак и пак ... Тези ,които казват че нещата били кич и много кич .. на тях искам да кажа , че всичката еуфория по рокли и прически и по това кой ще бъде по-красив , спира до момента в който не стъпнеш на червения килим и не погледнеш всички свои съученици , както и приятели колко са красиви всички и изглеждат толкова усмихнати. Просто започваш да мислиш за последните часове, които ви остават заедно и всички лудетини и привиквания до директора, всички тези неща, които са ни правили щастливи и усмихнати! Ето това мили хора е важно на този ден ,а не просто дългите рокли, гримът и прическата ... Всичко ще се изостави в някой гардероб и остава забравено , но спомените никога няма да бъдат забравени!
Последни новини