8 °C

Випуск 2015 мина по червения килим

И тази година абитуриентите на двете гимназии в Първомай преминаха по червените килими, за да демонстрират своя стил, младост, красота и самочувствие.

Като дъгата са – възкликна бивша абитуриентка, която им завиждаше за настроението и емоциите от вечерта, които им предстояха.

Няколко са основните моменти в празничния за зрелостниците ден: да излезеш в мечтана рокля сред близки и приятели - за момичетата и да покажеш пред света колко си възмъжал - за момчетата. Това е денят в който се казват най – милите думи от ученици към учители. Затова и в двете училища беше дадена думата на момичетата, които най-добре боравят със словото и могат да пресъздадат емоцията на момента – Светослава Георгиева и Доника Ставрева. В ПГСС с благодарност от името на съучениците си към своите учители се обърнаха и отличниците Ваня Стоянова и Доньо Донев. За директора на СОУ изпращането на випуск беше ново преживяване, за което той каза, че все още не може да намери думи, с които да го опише. 

Тази година дъждът пощади абитуриентите и те безпрепятствено стигнаха до ресторанта, където ги очакваха цяла нощ танци, забавления и малко тъга по отминалите безметежни дни.

Забелязва се тенденцията в Първомай към изчистени рокли с ненатрапчиви орнаменти и стил. Набиват се на очи червеният цвят и различни нюанси синьо, а при младежите костюмите са в тъмни, официални тонове. След разсипващите през последните години критики и репортажи със злепоставящи кичозни рокли, този път всеобщото мнение не самотук, но и в цяла България е, че все по- често се промъква нотка консерватизъм. Прическите все по- често са стилни, обвързани с роклята на дамите, а гримът – ненатрапчив. Според шивачки дългите рокли са най- често срещани в силует „русалка“, няма обръчи и кринолини. Все още асимитричните горни части с едно рамо са актуални.

След дефилето по червения килим дойде редът и на дефилето на превозните средства – лъскави и ретро модели бяха засенчени тази година от каретата на Калина. В повечето случай смелостта на абитуриентите е стигнала до там да поставят името си вместо номер на автомобила, с който се придвижват, но имаше и рокерски настроени момичета, които полетяха с мотор.

Няма инциденти, които да помрачат настроението. Полицейското присъствие и тази година беше почти незабележимо, освен че осигури безпрепятствено достигане до ресторанта.

 Най-често повтаряната реплика беше: „Кой каза...“ Отговорът, го знаем всички. Защото го слушахме вечер, слушахме и го и в ранни зори...

Успешен старт в живота на всички абитуриенти! Запазете усмивките и настроението от последните дни!  Успех в бъдещата Ви професионална реализация!
На добър час!

Теодора Кирякова

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  79
  792954
  6 -4
  17:16, 25 май 2015
  С една дума "кич" , с две думи "много кич"
 • 2
  Жж
  жжжж
  6 0
  18:08, 25 май 2015
  С една дума ,,пари" с две думи ,,много пари"
 • 3
  00
  0000
  1 0
  18:17, 25 май 2015
  А тоя дебелия,който е на всички снимки(за жалост),какъв е?
 • 4
  11
  11111111111111
  7 0
  18:34, 25 май 2015
  Хубави деца,пораснали и с нетърпение бързат да навлязат в живота.Вие бързате, а не питате на нас дали ни се старее!
 • 5
  99
  9999
  0 -3
  07:37, 26 май 2015
  Много охранен този шев!
 • 6
  ?_
  ?_1432637477
  1 0
  13:40, 26 май 2015
  Ти слаб шеф видял ли си ? :)
 • 7
  Аб
  Абитуриентка
  1 0
  02:17, 6 юни 2015
  Това бяха най-прекрасните ми 24 часа изпълнени с много емоции, сълзи и хубави моменти които искам да се повтарят пак и пак ... Тези ,които казват че нещата били кич и много кич .. на тях искам да кажа , че всичката еуфория по рокли и прически и по това кой ще бъде по-красив , спира до момента в който не стъпнеш на червения килим и не погледнеш всички свои съученици , както и приятели колко са красиви всички и изглеждат толкова усмихнати. Просто започваш да мислиш за последните часове, които ви остават заедно и всички лудетини и привиквания до директора, всички тези неща, които са ни правили щастливи и усмихнати! Ето това мили хора е важно на този ден ,а не просто дългите рокли, гримът и прическата ... Всичко ще се изостави в някой гардероб и остава забравено , но спомените никога няма да бъдат забравени!

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
23 окт 2020
Последни новини