22 °C

Випуск 2015 мина по червения килим

И тази година абитуриентите на двете гимназии в Първомай преминаха по червените килими, за да демонстрират своя стил, младост, красота и самочувствие.

Като дъгата са – възкликна бивша абитуриентка, която им завиждаше за настроението и емоциите от вечерта, които им предстояха.

Няколко са основните моменти в празничния за зрелостниците ден: да излезеш в мечтана рокля сред близки и приятели - за момичетата и да покажеш пред света колко си възмъжал - за момчетата. Това е денят в който се казват най – милите думи от ученици към учители. Затова и в двете училища беше дадена думата на момичетата, които най-добре боравят със словото и могат да пресъздадат емоцията на момента – Светослава Георгиева и Доника Ставрева. В ПГСС с благодарност от името на съучениците си към своите учители се обърнаха и отличниците Ваня Стоянова и Доньо Донев. За директора на СОУ изпращането на випуск беше ново преживяване, за което той каза, че все още не може да намери думи, с които да го опише. 

Тази година дъждът пощади абитуриентите и те безпрепятствено стигнаха до ресторанта, където ги очакваха цяла нощ танци, забавления и малко тъга по отминалите безметежни дни.

Забелязва се тенденцията в Първомай към изчистени рокли с ненатрапчиви орнаменти и стил. Набиват се на очи червеният цвят и различни нюанси синьо, а при младежите костюмите са в тъмни, официални тонове. След разсипващите през последните години критики и репортажи със злепоставящи кичозни рокли, този път всеобщото мнение не самотук, но и в цяла България е, че все по- често се промъква нотка консерватизъм. Прическите все по- често са стилни, обвързани с роклята на дамите, а гримът – ненатрапчив. Според шивачки дългите рокли са най- често срещани в силует „русалка“, няма обръчи и кринолини. Все още асимитричните горни части с едно рамо са актуални.

След дефилето по червения килим дойде редът и на дефилето на превозните средства – лъскави и ретро модели бяха засенчени тази година от каретата на Калина. В повечето случай смелостта на абитуриентите е стигнала до там да поставят името си вместо номер на автомобила, с който се придвижват, но имаше и рокерски настроени момичета, които полетяха с мотор.

Няма инциденти, които да помрачат настроението. Полицейското присъствие и тази година беше почти незабележимо, освен че осигури безпрепятствено достигане до ресторанта.

 Най-често повтаряната реплика беше: „Кой каза...“ Отговорът, го знаем всички. Защото го слушахме вечер, слушахме и го и в ранни зори...

Успешен старт в живота на всички абитуриенти! Запазете усмивките и настроението от последните дни!  Успех в бъдещата Ви професионална реализация!
На добър час!

Теодора Кирякова

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Снимка: ДиСтудио

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  79
  792954
  6 -4
  17:16, 25 май 2015
  С една дума "кич" , с две думи "много кич"
 • 2
  Жж
  жжжж
  6 0
  18:08, 25 май 2015
  С една дума ,,пари" с две думи ,,много пари"
 • 3
  00
  0000
  1 0
  18:17, 25 май 2015
  А тоя дебелия,който е на всички снимки(за жалост),какъв е?
 • 4
  11
  11111111111111
  7 0
  18:34, 25 май 2015
  Хубави деца,пораснали и с нетърпение бързат да навлязат в живота.Вие бързате, а не питате на нас дали ни се старее!
 • 5
  99
  9999
  0 -3
  07:37, 26 май 2015
  Много охранен този шев!
 • 6
  ?_
  ?_1432637477
  1 0
  13:40, 26 май 2015
  Ти слаб шеф видял ли си ? :)
 • 7
  Аб
  Абитуриентка
  1 0
  02:17, 6 юни 2015
  Това бяха най-прекрасните ми 24 часа изпълнени с много емоции, сълзи и хубави моменти които искам да се повтарят пак и пак ... Тези ,които казват че нещата били кич и много кич .. на тях искам да кажа , че всичката еуфория по рокли и прически и по това кой ще бъде по-красив , спира до момента в който не стъпнеш на червения килим и не погледнеш всички свои съученици , както и приятели колко са красиви всички и изглеждат толкова усмихнати. Просто започваш да мислиш за последните часове, които ви остават заедно и всички лудетини и привиквания до директора, всички тези неща, които са ни правили щастливи и усмихнати! Ето това мили хора е важно на този ден ,а не просто дългите рокли, гримът и прическата ... Всичко ще се изостави в някой гардероб и остава забравено , но спомените никога няма да бъдат забравени!

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
09 авг 2020
Последни новини