13 °C

Носителката на „Неофит Рилски“ се срещна с двама президенти

 Николина Атанасова получи второ признание за работата си като учител в рамките на 10 дни. След званието „Учител на годината“, тя беше удостоена с наградата „Неофит Рилски“.

На 24 май, на традиционния коктейл в Президентстото бяха поканени всички номинирани учители. Нина Атанасова разказа за срещата си с действащия президент Росен Плевнелиев. В специално отделен кабинет той е разговарял с всеки един от 260-те учители. Госпожа Атанасова се е обърнала към него с „Бог да Ви благослови!“, а той ѝ е пожелал успехи в професията. Далеч по- неформален е бил разговорът ѝ с екс президента Петър Стоянов. Той е разговарял с групата пловдивски учители, припомняйки си ученическите си години и своите учители.

Церемонията по удостояване с наградата „Неофит Рилски“ беше ден след 24 май. В 18-то училище „Уйлям Гладстоун" в София министърът на образованието проф. Тодор Танев връчи отличието на хората, които събуждат интереса на децата към знанието.

Наградата за учителите е грамота и значка. „Тази награда се дава от 1996 година. Всички наградени са голямото българско семейство от духовно извисени хора, на които родителите и децата дължат много", каза министърът при откриване на тържествената церемония.

Проф. Танев беше изненадан от връченото му отличие от синдикатите в образованието на името Икар, но той бързо отреагира: „Нека с тези криле заедно да полетим".

Николина Атанасова от 14 години е преподавател по биология, химия и екология и опазване на екосистемите в ПГСС „Васил Левски“. Има натрупан 23 години стаж в системата на образованието.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Is
  istina_1432636143
  11 -3
  13:17, 26 май 2015
  Честито на г-жа Атанасова! Заслужено внимание и награда за една достойна учителка!
  • Lu
   lukovobukovo
   4 -6
   17:34, 26 май 2015
   Моля госпожа Атанасова да не си пише коментарите
 • 2
  Те
  Теодорчо
  0 -1
  14:41, 26 май 2015
  Атанасова е двулична, корумпирана и членува в съмнителна секта!
 • 3
  Би
  бивша ученичка
  3 -3
  19:27, 26 май 2015
  Честито госпожо! Помня ви от "Кирилото" - изключително авторитетен учител, гордея се че съм била ваш ученик!
 • 4
  Ге
  Ген. Сек.
  2 -1
  21:46, 26 май 2015
  Криско също има снимка с Плевнелиев, но си остава Криско! ;)
  • Ко
   колега
   1 0
   08:04, 27 май 2015
   Честито на колежката!Да си пожелаем престижните награди да получат и други колеги от града.

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
27 май 2020
Последни новини