Две шампионски титли извоюваха първомайски бадминтонисти на държавното първенство

Две от шампионските и още две от вицешампионските титли на държавното първенство по бадминтон бяха спечелени от първомайци. Иван Русев завоюва първото място при мъжете с убедителна победа с 2:0 гейма над съперника си Филип Шишов. Това е неговата втора титла, след тази от 2013-та година. Димитрия Попстойкова стана първа на смесена двойка, заедно с Филип, който е неин съотборник от френския Фос сур мер.  Двамата първомайци имат и по една вицешампионска титла. Русев остана втори с партньора си Георги Недялков на двойки мъже, а двойката Попстойкова – Атанаска Спасова загуби от сестрите Габриела и Стефани Стоеви. В момента Иван и Дида играят за софийски отбори. Той за „Виас“, а тя – за „Виктори клуб“.

На крачка от медалите останаха състезателите на клуб „Атлет“. Братята Илиян и Красимир Кръстеви отпаднаха на четвърт финалите на двойки мъже. Същото се случи и на смесени двойки: Илиян Кръстев - Румяна Иванова и Красимир Кръстев и дългогодишната му партньорка Виктория Желева загубиха четвърт финалите си в контра геймовете.

Истинска сензация на първенството беше участието на Михаела Чепишева. Тя имаше късмета да влезе в основната схема без да играе, но след това трябваше да се изправи срещу шампионката на България – Линда Зечири. Миша е само на 10, а по правилник долната граница е 15 години, но въпреки това беше допусната и стана най- младата състезателка, която се е явявала да играе с жените и влезе в класацията на най-добрите 32 в България.
През квалификации, но с победа премина и Весела Маринска от клуб „Атлет“, но отпадна в първата си среща от основната схема. Във втори кръг на основната схема на единично мъже отпаднаха Илиян Кръстев и Васил Пасков.

През предстоящия уикенд 15-годишните състезатели на клуб „Атлет“ ще вземат участие в Републиканското първенство по бадминтон в София. 

Иван Русев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини