19 °C

Две шампионски титли извоюваха първомайски бадминтонисти на държавното първенство

Две от шампионските и още две от вицешампионските титли на държавното първенство по бадминтон бяха спечелени от първомайци. Иван Русев завоюва първото място при мъжете с убедителна победа с 2:0 гейма над съперника си Филип Шишов. Това е неговата втора титла, след тази от 2013-та година. Димитрия Попстойкова стана първа на смесена двойка, заедно с Филип, който е неин съотборник от френския Фос сур мер.  Двамата първомайци имат и по една вицешампионска титла. Русев остана втори с партньора си Георги Недялков на двойки мъже, а двойката Попстойкова – Атанаска Спасова загуби от сестрите Габриела и Стефани Стоеви. В момента Иван и Дида играят за софийски отбори. Той за „Виас“, а тя – за „Виктори клуб“.

На крачка от медалите останаха състезателите на клуб „Атлет“. Братята Илиян и Красимир Кръстеви отпаднаха на четвърт финалите на двойки мъже. Същото се случи и на смесени двойки: Илиян Кръстев - Румяна Иванова и Красимир Кръстев и дългогодишната му партньорка Виктория Желева загубиха четвърт финалите си в контра геймовете.

Истинска сензация на първенството беше участието на Михаела Чепишева. Тя имаше късмета да влезе в основната схема без да играе, но след това трябваше да се изправи срещу шампионката на България – Линда Зечири. Миша е само на 10, а по правилник долната граница е 15 години, но въпреки това беше допусната и стана най- младата състезателка, която се е явявала да играе с жените и влезе в класацията на най-добрите 32 в България.
През квалификации, но с победа премина и Весела Маринска от клуб „Атлет“, но отпадна в първата си среща от основната схема. Във втори кръг на основната схема на единично мъже отпаднаха Илиян Кръстев и Васил Пасков.

През предстоящия уикенд 15-годишните състезатели на клуб „Атлет“ ще вземат участие в Републиканското първенство по бадминтон в София. 

Иван Русев
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини