19 °C

Орлин Горанов и Театърът на армията идват за майските тържества в Първомай

Орлин Горанов и постановката на Театъра на армията „Железният светилник“ са акцентите в афиша на 43-те майски културни тържества в Първомай. Концертът на един от най-любимите поп изпълнители ще бъде на открито на 20 май, а спектакълът – на 26 май. Първомайските любители на Мелпомена ще могат да се насладят на играта на популярни български актьори като - Васил Михайлов, Александра Сърчаджиева, Явор Бахаров, Иван Ласкин, Антоанета Добрева - Нети, Стефка Янорова, Георги Кадурин и др.

Почитателите на драмата ще могат да видят още постановките „Годеж“ на Младежкия театрален състав на СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ и „Балкански аристократи“ на Театралния колектив „Димитър Делчев“.

Няколко кръгли годишнини ще отбележат творчески колективи от читалището – организатор „Кирил и Методий“ - Първомай – 40 години Състав за руски песни Ивушка“ и 20 години Групата за шлагерни песни „Романтика“.

Деца и учители са подготвили концерт за 70 години от създаването на детска градина „8 март“.

Малко засенчена от празника на зрелостниците в ПГСС „Васил Левски“ на 23 май ще остане 110-годишнина на читалище „Пробуда“ - в кв. Дебър.

Тази година със самостоятелна изява ще се включи и танцов клуб „Евридика“ - на 19 май ще представят самостоятелна продукция, а на 29 май ще се включат заедно с всички състави в V празник на фолклорния танц.

В програмата са намерили място изложба на Вихра Григорова и Тоска Запрянова. Анимационен филм, стихосбирката на Красимира Славова „Букет от обрулени спомени“, детския празник 1 юни и дори киноложка изложба на далматини.

Началото на майските тържества ще бъде поставено в деня на Първомай от мажоретния състав „Златаровче“ и танцова формация "Елика" и ще приключи на 2 юни с отдаване на почит към загиналите за свободата на България.

Афишът ще бъде в каре 1 на макета parvomai.net до края на празниците.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини