11 °C

Орлин Горанов и Театърът на армията идват за майските тържества в Първомай

Орлин Горанов и постановката на Театъра на армията „Железният светилник“ са акцентите в афиша на 43-те майски културни тържества в Първомай. Концертът на един от най-любимите поп изпълнители ще бъде на открито на 20 май, а спектакълът – на 26 май. Първомайските любители на Мелпомена ще могат да се насладят на играта на популярни български актьори като - Васил Михайлов, Александра Сърчаджиева, Явор Бахаров, Иван Ласкин, Антоанета Добрева - Нети, Стефка Янорова, Георги Кадурин и др.

Почитателите на драмата ще могат да видят още постановките „Годеж“ на Младежкия театрален състав на СОУ“Проф.д-р Асен Златаров“ и „Балкански аристократи“ на Театралния колектив „Димитър Делчев“.

Няколко кръгли годишнини ще отбележат творчески колективи от читалището – организатор „Кирил и Методий“ - Първомай – 40 години Състав за руски песни Ивушка“ и 20 години Групата за шлагерни песни „Романтика“.

Деца и учители са подготвили концерт за 70 години от създаването на детска градина „8 март“.

Малко засенчена от празника на зрелостниците в ПГСС „Васил Левски“ на 23 май ще остане 110-годишнина на читалище „Пробуда“ - в кв. Дебър.

Тази година със самостоятелна изява ще се включи и танцов клуб „Евридика“ - на 19 май ще представят самостоятелна продукция, а на 29 май ще се включат заедно с всички състави в V празник на фолклорния танц.

В програмата са намерили място изложба на Вихра Григорова и Тоска Запрянова. Анимационен филм, стихосбирката на Красимира Славова „Букет от обрулени спомени“, детския празник 1 юни и дори киноложка изложба на далматини.

Началото на майските тържества ще бъде поставено в деня на Първомай от мажоретния състав „Златаровче“ и танцова формация "Елика" и ще приключи на 2 юни с отдаване на почит към загиналите за свободата на България.

Афишът ще бъде в каре 1 на макета parvomai.net до края на празниците.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини