Три годишнини ще отбележат читалищните дейци по време на 51-те Майски културни празници

51-ите Майски културни тържества ще бъдат открити с концерт на Танцова формация „Елика“ на 1 май. По традиция ще бъдат отбелязани и  Денят на труда, и Празникът на града.

Три кръгли годишнини ще бележат 51-те Майски културни тържества. 130 години от създаването на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ ще бъде ознаменувани с концерт „Пазим миналото, градим настоящето с мисъл за бъдещето“ на 22 май от 18 часа.

130-годишен е и първият самодеен състав, създаден към читалището -театралният. Неговите чествания ще започнат с премиера на „Търси се шмекер“ още на 19 април, но постановката ще бъде повторена на 14 май, по време на Празниците за всички, които не са успели да я гледат.

С голям фолклорен концерт ще бъде отбелязана и 40-та годишнина на Певческия ансамбъл „Първомай“ с ръководител Кичка Петкова.

В рамките на тържествата предстоят 2 концертa. Единият „Дихание” на Орлин Горанов и оркестър при Музикално- драматичен театър „Константин Кисимов” – гр. Велико Търново. Те ще гостуват в Първомай на 16 май, от 19 часа в големия салон на читалището. Другият - на 18 май, на открито, пред читалището, на рок групата „Кикимора“.

По традиция на 9 май изложба ще открият художниците от секция „Изобразително изкуство.

На 27 май на първомайска сцена ще гостува ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора с постановката „Чичовци“.

Своите патронни празници ще отбележат 3 училища. ПГСС „Васил Левски“ ще честват 65 години професионално образование в Първомай, а гост на концерта им ще бъде Нелина.

На 15 май ще празнува НУ „Христо Ботев“, а на 23 май ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Завръща се и ИзложбаТА, Киноложкият празник ще започне на 18 май от 18 часа.

31 май ще бъде посветен на поезията и творчеството на Ваня Петкова.

 В рамките на празниците ще бъде отдадено внимание на децата - 1 юни и почит към загиналите за България - 2 юни.

Програмата на празниците ще бъде публикувана в редакторското каре на Parvomai.NET.

Организатор и тази година са Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, Първомай, които запазват правото да променят програмата.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини