Излъгана баба дари 700 лв. и златни монети на ало измамник

Жена на 84 г. от Първомай стана поредната жертви на телефонни измамници вчера. Мним полицай ѝ се обадил и я въвел в заблуда, че племенникът ѝ е с лошо счупен в катастрофа крак.

„Служителят на реда“ поискал 22000 евро за спешна операция, като обяснил, че по-късно сумата ще бъде възстановена от здравната каса. Бабата признала, че няма толкова пари и предложила да даде спестяванията си и злато. Тя приготвила пакет с 700 лева и 15 златни монети и към 14.30 часа го хвърлила през терасата си на непознат. Два часа и половина след това на пловдивчанка бил приложена същият лъжовен сценарий за ранената й в пътен инцидент дъщеря. Този път информацията била подадена от мъж, представил се за лекар, на когото възрастната жена предала пред дома си 2390 лева. Образувани са досъдебни производства съответно във Второ РУ и РУ – Първомай. Действията по разкриване на извършителите продължават.

Това не са единствените жени, получили подобни телефонни обаждания. Ало измамник се е обадил и на друга пенсионерка в Първомай и се е опитал да приложи схемата „синът ви лежи с висока температура в Окръжна болница“. За щастие жената вместо да се върже, веднага е проверила дали синът ѝ е добре.

Т. Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини