19 °C

Нашето предложение за най - добри спортисти на 2014-та

И тази година община Първомай няма да направи класация на най – добре представилите се спортисти, защитили името на града в битки и игри. Затова се опитахме да съберем на едно място имената на най- бързите и най – силните.

Нямаме претенциите да сме абсолютно точни, имената, които ви представяме може за някои да са спорни. Ръководили сме се от това – да имат забележителен успех, който често не е спохождал първомаец и да са родени или да живеят в общината.

 1. Емил Сталев –  втората му световна вицешампионска титла го прави  първомаецът с най – голямо спортно постижение. Макар и карате киокушин да не е олимпийски спорт, той става все по- популярен, а на Емил пожелаваме здраве и пак здраве, за да се пребори и за шампионския връх.
 2.  Димитрия Попстойкова  и Благовест Кисьов - това са хората, които биха присъствали непрекъснато в една такава класация ако съществуваше през последните 10 години. Тази година Дида, като част от националния отбор се класира на трето място на европейското отборно първенство. Блажо е балкански шампион на сингъл и на смесена двойка и ще се бори за влизане в олимпийския отбор на България за Рим 2016. 
 3. Лиляна Георгиева – Детето чудо е голяма надежда на българската атлетика. Третото си място на 3000 м на балканиадата тя извоюва като се изправи във възрастова група срещу съпернички, по – големи от нея с 2 и 3 години.
 4. Не може една такава класация да мине без най – популярния спорт - футбол. Динко Митрев – младежът на 17 години играе в елитния юношески отбор на Литекс и е капитан на националния отбор младежи до 17 години.
 5. Апостол Павлов – централният  защитник за „Борислав“ е считан за най – добрият местен футболист.
 6. Елис Расимова – тя е състезател по приложно колоездене и беше едно от четирите български деца, представили страната ни на европейското първенство, проведено в Норвегия през септември. Българският отбор зае 12 място.
 7. Бойчо Стайков – през тази година ветеранът – маратонец премина в по –висока възрастова категория, но отново остана на най – високото стъпало в Гран при на кросовата верига „Аквафреш“  
 8. Стефан Терзиев е най-добрата ракета на СКФВ „Атлет“, а на ученическите игри завоюва сребърен медал.
 9. В последните 2 години скорост набира и борбата. Тази година 13-годишният Мирослав Атанасов завоюва златен медал на международен турнир в Самоков в категория до 47 кг.
 10. Третото място на Антон Антонов в клас SС 550 в класирането на Републиканското първенство по водомоторен спорт може да не е най – великото постижение, но той е единственият натурален първомаец в отбора по водомоторен спорт.

А ако трябваше да се даде награда за спортно дълголетие и принос към спорта, то безспорно най – заслужил е Иван Иванов, който  на 86 години продължава да печели титли и медали, а през лято 2014 успя да пригоди сградата на автогарата за спортен клуб по тенис и фитнес. Треньорите с принос не са малко – Драган Драганов, братята Илиян и Красимир Кръстеви, Димитър Янчев, Иван Рашев и други.

Отново подчертаваме, че тази класация не претендира да е пълна и точна. Това е само възможност да си припомним едни от най – добрите постижения на местните спортисти. Добре е за самочувствието и действа мотивиращо. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

 • 1
  Ве
  ветеран
  11 0
  15:51, 21 дек 2014
  Браво и на спортистите и треньорите от една страна и на сайта за публикацията от друга. Дано някога доживеем и да има церемония по награждаването им.
 • 2
  Лю
  любител
  3 0
  20:13, 21 дек 2014
  Поздравления!
  Дано през 2015 да има повече спортуващи от Първомай и общината!
 • 3
  Пъ
  Първомаец
  2 0
  21:42, 21 дек 2014
  Добре би било да има и снимка с малко биографични данни.
 • 4
  Аз
  Аз
  5 -2
  22:15, 21 дек 2014
  А защо Генади Стоев го няма в списъка ?
  • ИА
   и аз
   1 0
   16:19, 22 дек 2014
   Васил Димитров от "Шампион" - Първомай стана ВИЦЕ на Европейското по киокушин в Самоков в края на ноември 2014г.!
 • 5
  Ка
  КАРАТИСТ
  0 0
  09:50, 22 дек 2014
  Определено не сте отразили всички отличили се
  • Pa
   parv_net
   2 -5
   10:08, 22 дек 2014
   Определено! Дори е написано, че определено нямаме претенции да сме го направили. Освен това, определено не сте прочели, че говорим за първомайци, какъвто не е Генади, освен това ОПРЕДЕЛЕНО е повече от това, което някой друг е направил. Има и други ОПРЕДЕЛЕНИ неща, но определеното място за тях не е в коментарите.
 • 6
  67
  67233
  2 -3
  12:31, 22 дек 2014
  И тъй като най-популярния спорт е футбола , а кралицата на спортовете е леката атлетика аз залагам на Апостол Павлов (все пак Борислав имаха успешна година) и Бойчо Стайков (много добро представяне и доста медали през годината). С риск другите да се обидят - федербал , колоездене и бойни изкуства не могат да се сравнят с по-горе споменатите спортове :)
  • Фа
   файт
   3 -1
   14:16, 22 дек 2014
   като неможеш..ставай и са махай !!!!!!
 • 7
  Сп
  спец
  1 0
  17:12, 22 дек 2014
  Определено Емо чупи класацията, но Бойчо почти не му отстъпва! :)))
 • 8
  Де
  ДЕРВЕНЕЦ
  3 0
  19:18, 25 дек 2014
  А името на Делчо Политов никъде не се споменава!Тези борци от къде тръгват според вас?
 • 9
  Ма
  майстор
  0 0
  11:50, 28 дек 2014
  По обясними причини в такава класация трябва да бъдат включвани САМО спортисти играещи и трениращи в града.Никакви други.
  • Pa
   parv_net
   1 -1
   12:01, 28 дек 2014
   Тогава направете ВАША класация на САМО играещи и трениращи в града спортисти. Личните ми притеснения, че тя ще бъде обсебена от хора, които само тренират в Първомай и ще са представители на 2 до 3 клуба - карате, бадминтон и евентуално футбол. Тогава не би имало нито един лекоатлет, борец, гимнастик - такива клубове тук няма...
 • 10
  Ма
  майстор
  0 0
  22:33, 28 дек 2014
  Не Ви упреквам за инициативата.Права сте ,че няма клубове или индивидуални спортисти достатъчно на брой, за да има голямо разнообразие в предложенията Ви.Но заради самия местен спорт и неговото развитие е предложението.Принципно трябва да се постъпва.Колкото толкова.Така обаче ще се видят не само успехите ,но и слабостите и проблемите.
 • 11
  То
  Тони Стоев
  7 0
  20:33, 21 яну 2015
  Обръщам се специално до вископоставените капацитети на този сайт и до хората погрижили се за тази класация.

  Прърво, поздравелния на всички в класацията, безспорно заслужили! Познавам ги повечето, наистина заслужават!

  Второ и основно!

  Пиша относно брат ми - ГЕНАДИ СТОЕВ, който няма никакви претенции за признание в тази графа, въпреки постиженията му, който са доста на брой. ОБРЪЩАМ СЕ СПЕЦИАЛНО към този анонимен гений, който написа в коментар, че брат ми не е от ПЪРВОАМЙ !!!

  АЗ, МАЙКА МИ И БАЩА МИ СМЕ ОТ ГРАД ПЪРВОМАЙ, по документи, по душа и по каквото искаш!

  ДЪРЖА много да ми се отговори от къде имате информация, че брат ми не е от гр. ПЪРВОМАЙ !?

  Както и още нещо, пишете си имената , не бъдете анонимни!
  Мерси !

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини