"Заедно в спорта" бяха учениците от училищата в Искра и Дебър

Изображение 1 от 2


    Ученици от ОУ „Отец Паисий“, с. Искра и ОУ „Георги Караславов“, Първомай се срещнаха в приятелски двубой по волейбол. Мачът беше от календара за представителни изяви по Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта". Отборите бяха смесени - от момичета и момчета.
    Домакините от село Искра, които са наследници на славен волейболен отбор, отстъпиха пред гостите си от кв. Дебър.  Срещата беше много оспорвана. С 2:0 поведе отборът на ОУ „Отец Паисий“. Гостите изравниха и взеха тайбрейка с 15:10. Доволен от резултата и представянето на своите възпитаници остана треньорът Иван Димитров.

    „Изказваме искрени благодарности на домакините от с. Искра и техният треньор г-н Кръстев за топлото посрещане и проявения феърплей!“, споделиха победителите. Те благодариха и на директорката на училището за почерпката и организацията на срещата.

    Целта на НП "Заедно в изкуството и спорта" е да сигури условия за личностно развитие на учениците за развитие на способностите и дарованията им в областта на изкуствата и спорта чрез групови дейности и екипна работа. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини