20 °C

Предстои среща на кмет и граждани с началството на НКЖИ

Да се срещнат кметът и представители на инициативния комитет за изграждане на  жп подлез с представител на НКЖИ през следващата седмица беше решено по време на дебата на редовната общинска сесия. Над 100 граждани присъстваха на вчерашното редовно заседание. По  тяхно искане беше включена точка за придвижването на преписката за нов ПУП за подлез. Със съдействието на председателя на Общински съвет Дечко Петков това стана първият разглеждан въпрос.  В декларация бяха формулирани 3 основни искания - да се изслушва представител на ОбА с информация на какъв етап се намира процедурата за съгласуване на ПУП за нов пътен подлез със съответните институции Пътна полиция и НКЖИ; Да се обявят обективните и субективните причини за това забавяне с оглед на законово установения срок – 1 месец; Да се определи срок за внасяне на съгласувания ПУП за разглеждане на общинска сесия.

Да отговори на първия въпрос стана архитектът на общината Добромир Спасов, който обясни, че ПУП-ът е изпратен за съгласуване и че зависи от институциите кога ще имат готовност да отговорят. Кметът на общината Ангел Папазов пое вината за това, че не е правена проверка заради големия си брой ангажименти. По негово предложение през седмицата 2-6 юни ще бъде поискана среща с ръководството на НКЖИ, на която ще могат да присъстват и представители на гражданската инициатива. По отношение на срока за одобрение от Общински съвет на съгласувания ПУП, Председателят обеща това да се случи веднага след получаване на съгласувателната документация, дори ако трябва да свика извънредна сесия. След разглеждането на тази точка гражданите напуснаха залата. Никой от тях не прояви интерес към Общинския план за развитие в новия програмен период – 2014-2020 г. и не поиска да знае какво място в приоритетите му намира изграждането на пътна инфраструктура.

Сесията продължи в нормалния си ритъм. От дневния ред отпадна точката в която се разглеждаше безвъзмездното отдаване на стаи в бившия пионерски дом на мотоклуб „Наутилус“. Приети бяха отчетът на д-р Бойлова за медицинския център и болницата. По нейно предложение за одитор беше избрана Мария Гюрова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
29 сеп 2020
Последни новини