Предстои среща на кмет и граждани с началството на НКЖИ

Да се срещнат кметът и представители на инициативния комитет за изграждане на  жп подлез с представител на НКЖИ през следващата седмица беше решено по време на дебата на редовната общинска сесия. Над 100 граждани присъстваха на вчерашното редовно заседание. По  тяхно искане беше включена точка за придвижването на преписката за нов ПУП за подлез. Със съдействието на председателя на Общински съвет Дечко Петков това стана първият разглеждан въпрос.  В декларация бяха формулирани 3 основни искания - да се изслушва представител на ОбА с информация на какъв етап се намира процедурата за съгласуване на ПУП за нов пътен подлез със съответните институции Пътна полиция и НКЖИ; Да се обявят обективните и субективните причини за това забавяне с оглед на законово установения срок – 1 месец; Да се определи срок за внасяне на съгласувания ПУП за разглеждане на общинска сесия.

Да отговори на първия въпрос стана архитектът на общината Добромир Спасов, който обясни, че ПУП-ът е изпратен за съгласуване и че зависи от институциите кога ще имат готовност да отговорят. Кметът на общината Ангел Папазов пое вината за това, че не е правена проверка заради големия си брой ангажименти. По негово предложение през седмицата 2-6 юни ще бъде поискана среща с ръководството на НКЖИ, на която ще могат да присъстват и представители на гражданската инициатива. По отношение на срока за одобрение от Общински съвет на съгласувания ПУП, Председателят обеща това да се случи веднага след получаване на съгласувателната документация, дори ако трябва да свика извънредна сесия. След разглеждането на тази точка гражданите напуснаха залата. Никой от тях не прояви интерес към Общинския план за развитие в новия програмен период – 2014-2020 г. и не поиска да знае какво място в приоритетите му намира изграждането на пътна инфраструктура.

Сесията продължи в нормалния си ритъм. От дневния ред отпадна точката в която се разглеждаше безвъзмездното отдаване на стаи в бившия пионерски дом на мотоклуб „Наутилус“. Приети бяха отчетът на д-р Бойлова за медицинския център и болницата. По нейно предложение за одитор беше избрана Мария Гюрова.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини