Певчески ансамбъл "Първомай" закръгли 30 години

С концерт на фолклорни състави беше отбелязана 30-годишнината на Певчески ансамбъл „Първомай“ с ръководител Кичка Петкова. В основата на сценария беше  записаното в раздела „Фолклор и танцово изкуство“ на юбилейната книга „Поклон на тебе, дом „Будилник“ на Иван Караславов.

Създаден през 1984 година, Фолклорният певчески ансамбъл 20 години е неизменна част от майските културни тържества. Впечатляващи са наградите, завоювани през годините, участията на международни и републикански фестивали и броя на концертите извън страната.

Два семейни дуета се изявиха на сцената на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ – утвърдените Тоска и Димитър Калоферови и набиращите все по- голяма популярност – Юлия и Ангел Ангелови.

Като част от всички изяви на ансамбъла, на сцената излязоха и музикантите от оркестър „Дионис“, които свирят под ръководството на Петър Тенев. Цвят и динамика в концерта внесе танцова формация “Евридика“ с ръководител Ваня Димитрова. Момичетата излязоха с три танца, два от които съвсем нови, с премиера на майските тържества.

Впечатляващ репертоар беше избрала Кичка Петкова както за ансамбъла, така и за квартет „Аура“.  

Мъжката група вдигна патриотичния градус с изпълнението си на „Ден денувам“. А на финала всички състави бяха заедно на сцената, за "Карай, моме"- закачлива, хороводна песен, на която може би в скоро време с хореография ще се включи и танцовия състав.

Поздрав към юбилярите поднесе Иван Караславов – председател на читалището. Той благодари на Кичка Петкова и нейните певци за положения през годините труд и за славата, която са донесли на града и читалището.

Кошници и букети цветя бяха поднесени от читалищното ръководство, от кмета на общината, от председателя на ОбС, от клуба на пенсионерите, читалище „Светлина“- Караджалово, от близки, приятели и колеги на участниците в концерта.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини