Българин на 17 спечели конкурс за ораторски умения в САЩ

Седемнадесетгодишен българин спечели състезание по ораторски умения в Лос Анджелис, съобщава японско-английският сайт rafu.com.

Слави Арнаудов, който учи в Лос Анджелис, е победител в годишния конкурс за ораторски умения на Японско-американския клуб на оптимиста.

Той спечели надпреварата с реч, в която показа как страстта към дебата допринася за разпространение на знанието и в която предложи идеи за справяне със социалните неволи и за формиране на ново поколение от лидери.

Арнаудов е пристигнал в САЩ преди три години, но разказва, че е научил английски език, като е започнал да гледа анимационни филми по телевизия "Картуун нетуърк" от 4-годишна възраст.

Предстои българинът да участва в още едно състезание и ще има шанс да спечели стипендия от 2500 долара.

През 2013 г. българинът Пресиян Василев пък стана първият източноевропеeц, спечелил престижния световен турнир за изнасяне на публични речи "Тостмастърс" .

Това е организация с 90-годишна история, която може да се хвали с хиляди членове по цял свят, които се събират ежеседмично за да развиват ораторските си умения. Със своето награждаване Пресиян Василев стана първият шампион в историята на "Тостмастърс", чийто майчин език не е английският.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини