Първомай отново се включва в "Часът на земята"

По покана на международната природозащитна организация „WWF” Община Първомай и тази година ще вземе участие в глобалната инициатива „Часът на Земята 2014”, която ще се проведе на 29 март 2014 г. от 20:30ч. – 21:30ч. В рамките на тези 60 минути ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на Общината и ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий” гр.Първомай и осветлението на централния градски площад.

От името на международната природозащитна организация WWF, Община Първомай кани всички жители на общината да се присъединят към инициативата, като изгасят за един час осветлението в домовете си.

„Часът на Земята”  е една от най-мащабните акции на WWF (Световен фонд за дива природа), която се провежда по целия свят. По време на Часът, хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а ключови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

В световен мащаб "Часът на Земята" започва през 2007 г. Постепенно се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2013 г. в кампанията участваха над 7000 града в повече от 150 страни по целия свят.

По случай "Часът на Земята`2013", генералният секретар на Обединените нации Бан Ки-Муун каза: "Участваме, ясно решени да предприемем действия срещу глобалното затопляне. Всеки има своята роля, която трябва да изиграе. Нужно е правителствата да осигурят политическата воля, бизнесът - да допринесе с решения, а гражданското общество и особено младите хора - да се мобилизират за глобални действия. Нека заедно да изиграем своята роля и да хвърлим светлина върху разумните решения за един по-зелен и по-чист свят."

У нас инициативата се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Тази година посланик на "Часът на Земята" ще е Спайдърмен.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    34
    345
    1 0
    18:48, 28 мар 2014
    Каквато им е идеята, такъв им и посланика-фантастика!Вместо да изгасиш осветлението за един час по-добре цялото семейство да засади едно дърво на този ден.Ефекта за планетата ще бъде много по-голям.
Последни новини