От актове за 800 лв са платени само 100

Тодор Баръмов

От 15 наказателни постановления, на стойност 800 лв, в общината са постъпили едва 100лв. Информацията е изготвена въз основа на доклада, представен в Община Първомай от Тодор Баръмов – организатор охрана в „Секюрити Глобъл“ – ООД, фирмата осъществяваща общинска охрана.

Постановленията са издадени в периода юли 2013 – февруари 2014 година и са за неспазване на Наредбата за чистотата и обществения ред. 3 от тях са съставени от кметове на кметства и 3 от служители на РУП – Първомай.

През този период екипи на фирмата са охранявали служители от ОбА при пренасяне на големи обеми парични средства; осигурявали са ред и охрана на общинските пазари и културни и спортни събития.

Според доклада фирмата извършва проверки по сигнали в населените места от общината и следи за опазване на обществения ред, наблюдаване на нивото на язовирите и водоемите, недопускането и ликвидирането на незаконни сметища, охрана на гробищни паркове, опазване на сгради и паркове и алеи, активно участва и в опазването на селскостопанската продукция.

Служителите на „Секюрити Глобъл“ ООД са съставили най- много протоколи за предупреждения за санитарна сеч на декоративни дървета и орехи – 30 на брой, следвани от предписанията за неправилно разполагане на строителни материали по тротоарите и улиците – 23 броя.  

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    1111
    18 0
    18:51, 28 мар 2014
    Еееех,такива все си намират място,въртят,сучат,пак в общината :)
Последни новини