Служителите на ЦОП ще търсят решение на проблема с отпадналите ученици

Кръгла маса на педагозите ще събере служители на Център за обществена подкрепа (ЦОП) - Първомай с експерти в тази област от Дупница, Ихтиман,  Карлово, Балчик, Левски, Сливен и София.

 На 5 и 6 март 2014 г. ще се състои първата от предвидените 6 Кръгли маси на специалистите от екипите на СОНИК СТАРТ  в България.

В рамките на двата дни специалистите ще имат възможност да обменят опит и добри практики в работата си с деца, отпаднали или застрашени от отпадане от образователната система, методите за превенция, оценката на училищната готовност и измерване на образователното равнище в контекста на социалния подход и социалните услуги.

Модератор на кръглата маса ще е Координаторът “нови услуги” на СОНИК СТАРТ - това служителят, който отговаря за новоразкритите центрове в градовете Левски и Балчик

Професионалният форум си поставя за цел да анализира причините за отпадане от училище на местно ниво в различните региони; да синхронизира професионалната методика за измерване на училищната готовност и образователното равнище в социалните услуги; да подобри ефективността на партньорските взаимоотношения с педагогически цели в най-добър интерес на децата.

Провеждането на активна превенция на отпадане от училище е основен приоритет в дейността на организациятa.

Инвестицията в човешкия ресурс е отличителна черта на СОНИК СТАРТ и провеждането на кръглата маса е само един от начините, които ежемесечно се прилагат за надграждане на знанията, уменията и увереността на всеки един експерт.

Следващата тематична кръгла маса ще се състои през месец април в град Левски и ще обедини интереса на психолозите в СОНИК СТАРТ.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини