Предоставящите социални услуги в Първомай участват в кръгли маси за иновации и развитие в сферата им

    Социални асистенти, болногледачи и трудотерапевти от град Първомай ще участват в Кръгли маси за служители в социалните услуги на СОНИК СТАРТ.

    Плланираните срещи за 2023 г.  са 12, от тях вече 5 са проведени, предстоят още 7.

    От 20 юни до 6 юли предстои провеждането на 3 кръгли маси в Хасково и Разлог. На тях освен представители на първомайските социални услуги, ще има представители и от Пловдив, Карлово, Левски, Сливен, Балчик и Драгоман. Темите на разговорите са "Методи за овладяване на психо-емоционалното поведение у потребителите" и "Иновации в развиването на трудотерапевтични умения с хора със специални потребности."

    Целта на кръглите маси е повишаване качеството на предлаганите различни социални услуги, изработването на оценъчни карти за детско развитие, разработване на характеристики на длъжностите в социалната сфера по Националната класификация на професиите и длъжностите, изработването на оценъчни карти за образователно ниво на детето, както и на инструментариум за измерване на трудовите умения на потребителите в какви професии могат да се реализират.

    Идеята на срещите е също така да се намерят по-добрите решения за различните потребители на социални услуги, да се обсъдят практики и въпроси, свързани с палитрата от  предлаганите социални услуги на СОНИК СТАРТ и разработване на новите стандарти за качество, които трябва да бъдат адаптирани за всички услуги.

    Направен беше анализ на свършеното през последните 15 години, поставените цели и задачи, с цел гарантиране устойчивостта на съществуващите социални услуги и планиране разкриването на нови.

    На една от кръглите маси ръководителят на СОНИК СТАРТ Иван Иванов изрази надежда съвместните усилия на всички работещи да продължат, за да се създават още по-благоприятни условия за децата, младежите и възрастните в различните социални услуги, защото СОНИК СТАРТ се грижи за добрия старт.

    40 са социалните услуги, които към момента се предоставят на територията на страната от неправителствената организация.

    Според г-н Иванов за качествена социална политика може да се говори единствено при прилагане на комплексен подход на подкрепа и грижа.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини