Парите за дупките - крайно недостатъчни

С крайно ограничени средства за ремонт на пътища и улици разполага Община Първомай – стана ясно след запитване по повод писмо на наш читател. На имейла на parvomai.net беше поставен въпроса кога ще бъде оправена улицата, свързваща центъра на града с кв. Любеново и по- специално участъка от нея до ПГСС.

Годишно  държавата отпуска 300 000лв за ремонт и поддръжка на пътната и уличната мрежа в общината. Обикновено тези пари се използват за рехабилитация на междуселски пътища.. Тази година това ще е отсечка между селата Езерово и Бяла река.

Според инвестиционната програма на общината от местните средства са предвидени 10 000лв за изкърпване на дупки в града, 6000лв  за баластриране на улици в селата Езерово и Татарево, 1000 лв за текущ ремонт на улицата до гробищата в село Православен и 30 000 за пътя Първомай – Виница. За аварийни ремонти и закърпване на дупки на общинските пътища са предвидени 30 240 лв.

По програмата за „Устойчиво развитие на регионите“ община Първомай получава 300 000лв. С тях се предвижда да бъде подменен износващия се слой на  улица „Орфей“ и улица „Димитър Благоев“. В общината се надяват преди това във ВиК да бъдат намерени средства и да бъде подменена водопроводната мрежа.

За средства за ремонт на улици и пътища се разчита най- вече на проекти, финансирани с европейски пари. Когато те се изготвят се взима под внимание натовареността. Приоритет имат улиците от централна градска част. Участъкът към ПГСС не е сред предвидените за ремонт.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини