Училището в Дебър се сдоби с нова компютърна зала

В ОУ „Георги Караславов“ - кв. Дебър има нова компютърна зала, оборудвана с Multiseat система. Това е решение, което позволява 1 компютър да управлява 10 работни места и  предоставя отлична възможност за обучение.

За да представят придобивката си, учителският колектив покани кмета на общината Ангел Папазов, директора на дирекция „Просвета“ Катя Николова и директори на училища от общината на открит урок, посветен на 110-годишнина на патрона училището – Георги Караславов. Гостите видяха как от място учителят може да контролира всеки ученик, как получава информация за напредъка по поставените задачи и допуснатите грешки. Седмокласниците и техният преподавател Златка Иванова демонстрираха не само възможностите на системата, а и знанията си за най- известния писател от кв. Дебър. Всяка от задачите тематично беше свързана с патрона на училището.

Ученикът Иван Танев представи технологично разработена биография на Георги Караславов.

Накрая на часа ученичките Марина и Елена провокираха чувството за хумор на гостите като влязоха в ролите на баба Нетка и баба Чатка, пресъздавайки един махленски разговор през призмата на компютърната терминология.

Новият кабинет е оборудван изцяло със средства от бюджета на училището. Той е  втори и се е наложило да бъде направен, защото първият се е оказал недостатъчен за всички желаещи да го използват. В ОУ „Георги Караславов“ от години се употребяват най- новите интерактивни  технологии в образованието. Учителите се шегуват, че само колегата им по физическо възпитание не е  провеждал часа си в компютърна зала. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини