Ученици от ПГСС прилагат знанията си на практика

7 ученически групи от ПГСС „Васил Левски“  практикуват в реална работна среда. От януари до юни момчетата и момичетата прилагат теоретичните си знаяния на практика. 2 от групите работят като еколози в Община Първомай. Една се запознава с информационното осигуряване на ОбА, а друга овладява възможностите за работа по европейски програми и проекти. Ученици от паралелката по икономика практикуват във фирма „Алекс комерс“ ЕООД, а две групи механизатори са приети за обучение в кооперация „Единство 94“.

Учениците ще положат 240 часа труд, за които накрая ще получат възнаграждение в размер на 300 лв и сертификат за завършена практика. Заплащането предполага и по- голяма мотивация за стажантите. Всяка от групите има наставник от съответната фирма и наблюдаващ учител. Младежите работят от 3 до 7 часа, в зависимост от свободното им време.

Тези практики се провеждат за втора година в ПГСС и са обезпечени от програмата „Ученически и студентски практики“. Целта им е както да предоставят възможност на учениците да приложат наученото в гимназията на практика, така и работодателите да попълнят екипа на фирмата за изпълнение на конкретна задача с млади и ентусиазирани хора, които да подсилят дейността и да допринесат с нови и свежи идеи за развитието; Възможност за реално опознаване качествата на стажуващите и при желание (без това да е задължително!), да бъдат наети за постоянно, след приключване на обучението им.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини