"Хроновски" грабна приз за най - перспективна фирма

Управителят на "Хроновски БГ" - г-жа Снежана Дичева е първата дама отдясно на премиера Орешарски

Чешката фирма „Хроновски БГ" ЕООД получи награда на церемонията „Инвеститор на годината“ за най-перспективно и успешно развиваща се фирма. Тя е инвестирала 4 млн. лв. в завод за производство на компоненти за автомобилната индустрия, я броят на разкритите работни места е 100. На 5 юни 2013г.  фирма Хроновски официално откри производството си в Първомай. Семейната компания е основана през 1990 г., в нея няма чужди капитали и до момента в Чехия притежава три предприятия с 400 работника. Първомай е второто място, на което разкрива свое производство в България.

Наградите в направление „Машиностроене“, в което е отличена „Хроновски БГ“, бяха връчени от  министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Компанията за електрическо оборудване "АББ България", която приключи изграждането на своя четвърти завод в България, е инвеститорът на 2013 г . Фирмата има производство в гр. Раковски, с разкрити над  1000работни места. Наградите се връчват за осми път от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Победителите са избрани по няколко критерия: обем на направените инвестиции, брой открити работни места, наемане на висококвалифицирани специалисти, нов за България инвеститор, потенциал за бъдещо развитие и положително влияние върху икономическия растеж на региона. Предложенията за награждаване са постъпили от общините, от държавни институции, браншови и работодателски организации, както и онлайн от сайта на агенцията. Отличените 17 компании са избрани сред общо 50 номинации от различни сектори.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ад
    ади
    3 0
    17:34, 31 авг 2014
    rabotata ne tejka no ima xora kadeto se pravqt ch rabotqt no nai gadno che vzemat rabotnici aposle bez predyprijdenie gi yvolnqvat bez da ti davat nqkakvo obisnenie
  • 2
    77
    777
    2 0
    11:07, 3 ное 2014
    Аз също работя там и то от първия ден.Защо Дичева не се включи в коментарите?Защо не каже,че взима хора от Чирпан,за да не дава заплати каквито говореше в предварителното интервю.Или някой и е подсказал какво да прави,защото тя говореше едно,а се оказа друго.Говореше,че събота и неделя ще се работи само ако има нужда,а сега така го направи,че трябва да ходим уж пожелание,а всъщност е задължително,защото иначе не можем да изкараме месеца.Нека да каже защо най-безогледно нарушава законите и кодекса на труда.Без да има право защо пуща неплатени отпуски при положение,че имаме много платени или дава избирателно.Най-нагло се подитрава и унижава хората,като ги гледа в очите.Тя и затова взема хора от Чирпан,защото там са гладни и не знаят нито законите нито правата си,но ние не искаме да търпим това.Местните изедници добре са я подковали,иначе щеше да е добре,защото много бързо се отметна от собствените си думи.Ако иска да се работи ангария,защо не отиде в Чирпан,а трябва този град да тегли.Ние достатъчно сме наказани с Балабановци,Бойловци и Папазовци.Нека отиде в Чирпан или да си ходи в Смолян и там да си разиграва коня.За нощния труд не ми се говори-нищо не се плаща,а за уж извънредния-21лв.Така били решили.Питам аз-КОИ са го решили?Нима няма законови положения.Повярвайте ми,когото и да попитате-всеки ще ви го каже това.
  • 3
    Ha
    haho
    1 0
    13:36, 6 ное 2014
    Минус пълен минус
Последни новини