Спортът да стане масов е целта на Илия Ганчев

Да се постави акцент върху масовия спорт е желанието на председателя на Постоянната комисия за младежта и спорта Илия Ганчев. В бюджета има заложени средства за ремонт на няколко училищни площадки и покриването им със специална настилка. Надявам се – каза той – да бъдат направени предвидените два стрийт фитнеса.

Възстановени са 8 футболни отбора в общината, като се очаква това да се случи в още две села – Виница и Дълбок извор. Те ще се състезават в общинска футболна група, администрирането и финансирането на която ще се извършва от общината.

Много надежди възлага на новорегистрираното туристическо дружество „Траки – Първомай“ за популяризирането на пешеходния туризъм между ученици и възрастни в общината. В проектобюджета за 2014 година са отделени общо 12000 лв за туризъм, които ще бъдат разпределени между двете дружества.

Една от мечтите на господин Ганчев е да бъде възстановено плувното лято. Идеята  му е с общински и спонсорски средства през юли – август на басейните да бъдат обучавани деца в ученическа възраст.

Друг акцент, който трябва да бъде поставен е връщането към царицата на спортовете – леката атлетика. Водени са разговори с проф. Апостол Славчев, който заедно с екип от НСА е готов да проведе семинар с преподавателите по физическо възпитание и демонстрация по обучение по лека атлетика на закрито и курс за съдии. Започналото през миналата година възстановяване на традиционния лекоатлетически крос по улиците на Първомай трябва да продължи, като има идея да се провежда под патронажа и за купата на Председателя на Общински съвет.

Крайно време е да се отдаде заслужено внимание и да се отбележи апостолската дейност на трима големи и всеотдайни учители и треньори – Атанас Балев, Руси Владимиров и Гено Генов. Трябва да се измисли подходящо време, място и повод те да бъдат отличени и да им се засвидетелства уважението, което заслужават – категоричен е Илия Ганчев.

Общината ни е лишена от възможността да кандидатства по някои от мерките за развитие на селските райони, но се търсят вратички за финансиране на проекти за изграждане нна спортни съоръжения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини