22 °C

Спортът да стане масов е целта на Илия Ганчев

Да се постави акцент върху масовия спорт е желанието на председателя на Постоянната комисия за младежта и спорта Илия Ганчев. В бюджета има заложени средства за ремонт на няколко училищни площадки и покриването им със специална настилка. Надявам се – каза той – да бъдат направени предвидените два стрийт фитнеса.

Възстановени са 8 футболни отбора в общината, като се очаква това да се случи в още две села – Виница и Дълбок извор. Те ще се състезават в общинска футболна група, администрирането и финансирането на която ще се извършва от общината.

Много надежди възлага на новорегистрираното туристическо дружество „Траки – Първомай“ за популяризирането на пешеходния туризъм между ученици и възрастни в общината. В проектобюджета за 2014 година са отделени общо 12000 лв за туризъм, които ще бъдат разпределени между двете дружества.

Една от мечтите на господин Ганчев е да бъде възстановено плувното лято. Идеята  му е с общински и спонсорски средства през юли – август на басейните да бъдат обучавани деца в ученическа възраст.

Друг акцент, който трябва да бъде поставен е връщането към царицата на спортовете – леката атлетика. Водени са разговори с проф. Апостол Славчев, който заедно с екип от НСА е готов да проведе семинар с преподавателите по физическо възпитание и демонстрация по обучение по лека атлетика на закрито и курс за съдии. Започналото през миналата година възстановяване на традиционния лекоатлетически крос по улиците на Първомай трябва да продължи, като има идея да се провежда под патронажа и за купата на Председателя на Общински съвет.

Крайно време е да се отдаде заслужено внимание и да се отбележи апостолската дейност на трима големи и всеотдайни учители и треньори – Атанас Балев, Руси Владимиров и Гено Генов. Трябва да се измисли подходящо време, място и повод те да бъдат отличени и да им се засвидетелства уважението, което заслужават – категоричен е Илия Ганчев.

Общината ни е лишена от възможността да кандидатства по някои от мерките за развитие на селските райони, но се търсят вратички за финансиране на проекти за изграждане нна спортни съоръжения.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини