Китайски инвеститор се срещна с кмета

Представителят на китайската централа на фирмата „Хера Агро“ Лийн Йомин се срещна с кмета на община Първомай Николай Митков. Той беше придружен от ръководителя на клона им в село Дълбок извор Чжан Бин.

„Хера Агро“ е производител на жито, царевица, слънчоглед и рапица в региона.Пред кмета гостите са заявили своите нови инвестиционни намерения: построяване на голям склад за съхранение на продукцията и отглеждането на нови култури, които изискват и напояване. Един  от новите им задачи е асфалтиране на пътната връзка от пътя Дълбок извор-Асеновград до базата, която ползва фирмата. Проект, за който са получили помощ от община Първомай

Гостите от Китай казаха, че са доволни от направените до момента инвестиции, както и от наетите служители, които са изпълнителни и вършат умело работата си. Те благодариха за отзивчивостта на Общината и съдействието ѝ по всякакви въпроси.

На кмета поднесоха специален дар – китайски чай и традиционна алкохолна китайска напитка. Николай Митков получи покана и за посещение на централата в Китай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини