Корнелия Нинова лично поздрави фирма "Искра" за 60-годишнината ѝ

    В навечерието на Деня на труда и празник на град Първомай – 1 май - фирма „Искра“ ООД отпразнува своя 60-годишен юбилей.
    Денят започна с „Отворени врати“ на фирмата и производството, а най-важният гост бе зам.-министър председателят и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. Тя разгледа производствените халета на фирмата, срещна се с работещите и ръководството, посети и фирмената столова. Нинова бе изненадана от грижата на ръководството за работещите сред машините тъкачки и плетачки. Тя го похвали за положените усилия и реализирането на социални проекти.
    Нинова имаше и среща с мажоритарния собственик  на „Искра-95“ АД Стойчо Шапатов. Г-н Шапатов не спести критиките си към водената държавна политика и в частност към енергийното и индустриално министерства в условията на криза и заплахата от бушуваща война. А Корнелия Нинова пое ангажимент да бъдат обсъждани облекчаване на условията за работата на предприемачи и производители в страната.
    Вечерта бе организирано тържество, на което присъстваха не само служители и работници на „Искра“ООД, но и ветерани, които са работили и приключили  трудовия си стаж в първомайската пасмантерия. Сред гостите бяха партньори и съмишленици на текстилната промишленост, кметът на общината Николай Митков, председателят на ОбС Христо Вълчев, общински съветници и др.
    По време на тържествената част бяха връчени почетни плакети – знак, учреден от Общото събрание на дружеството, който ще се връчва  за благодарност и почит към хора, работили и допринесли за утвърждаването и развитието на фирмата. Първият такъв плакет бе връчен посмъртно на най-дългогодишния директор Георги Манахилов. Знакът беше получен от сина му – Янчо Манахилов. Той, трогнат до сълзи, благодари на ръководството, което не забравя постигнатото от баща му. Втория плакет Стойчо Шапатов връчи на настоящият управител – инж. Марин Маринов. Бяха връчени още 12 плакета на бивши и настоящи работници. Прочетен бе и поздравителния адрес от президента на Република България. Свои поздравления поднесоха партньорите на фирма „Искра“ от цялата страна и кметът на общината Николай Митков.
    Излъчен бе и документалният филм „60 години фабрика ИСКРА“ , който работещите с любопитство изгледаха, за да видят своята работа „отстрани“ и през погледа на камерата.
    Вечерта продължи с много танци , веселие и дегустиране на юбилейната торта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини