Петко Ангелов взе участие в първия Game Jam

Не мина без първомайско участие първият Game Jam. Петко Ангелов, като част от екипа „One Box Project се включи в уникалното състезание, което е част от световното събитие Global Game Jam, предназначено за програмисти и графични дизайнери. Преди надпреварата по създаване на компютърни игри, екипите изслушаха лекции на хора доказали своите умения в тази област. След това получиха 48 часа за да създадат и реализират проектите си.

Играта, създадена от Петко и приятелите му напомня на скрабъл, но не с думи, а с фигурки. Всеки играч допълва подреденото от противника му до изчерпване на фигурите, но победител е този, който е спечели повече точки. „Най хубавото е, че играта е online и се играе само срещу други хора. За съжаление докато направим игровите логики и разни други неща си изядохме времето – разказва Петко- Част от хората в екипа имаха задължения, които не им дадоха възможност да са активно работещи в 48-те часа, с които разполагахме. Но един ден ще си довършим проекта. За мен беше удоволствие, че участвах в това събитие, макар и да беше много изморяващо.

Играта

Участниците в Game Jam са били 70 човека, разделени в 12 екипа. Най – добре представилите се са екипът на Color Explorer, предложили поетична игра, в която геймърите е трябвало да редят рими.

Освен Петко, който е бивш служител на Еском, в отбора му са били още двама програмисти – Самуил Господинов и Атанас Ружин и дизайнерите Мариан Георгиев и Цветелина Шишкова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини