Пенсионираха главния секретар на ДАНС Младен Георгиев

Главният секретар на ДАНС Младен Георгиев е пенсиониран. Младенов се прочу в началото на тази година като офицера от тогавашната Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП), опитал да вербува бъдещия премиер Бойко Борисов като агент „Буда“.

Младен Георгиев, започнал кариерата си като автомонтьор в служебния гараж на ЦСБОП, бе назначен за главен секретар на ДАНС в края на 2009 година с разпореждане на Борисов. Според осведомени, Георгиев е подал рапорт за пенсиониране от системата преди няколко дни, който бил удовлетворен от шефа на ДАНС Владимир Писанчев. 

Доскорошният главен секретар е служителят от отдел „Вътрешен тероризъм“ в ЦСБОП, който е предложил вербуването на Борисов като информатор на службата с псевдоним „Буда“ и същевременно е поискал дело за наблюдение на бъдещия премиер заради контактите му с престъпния свят през 1997 година. Вербовката така и не станала. Година по-късно той напуска системата на ВМР след обвинения, че има връзки с престъпни и силови групировки. След това е назначен на работа в охранителната фирма на Борисов „Ипон“. В МВР се завръща през 2006 година. Тогава вътрешният министър Румен Петков го назначава в отдел „Противодействие на корупцията“ в Инспектората на МВР, а малко по-късно е назначен за заместник-директор на службата. През 2008 година Петко Сертов го кани да оглави дирекция „Инспекторат“ на новосъздадената ДАНС.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини