Протестиращите блокирани пред президентството

За поредна вечер недоволните от управлението на кабинета на Пламен Орешарски се събраха пред Народното събрание. С викове "Оставка" те се насочиха към президентството, но там бяха спряни от кордон полиция, които охраняват провеждащият се вече над 5 часа Консултативен съвет по национална сигурност.

По традиция се вдига шум със свирки и скандирания, протестиращите са около 500 души. Очаква се заради полицейската блокада те отново да се отправят към сградата на Народното събрание.

По-рано днес:

Протестиращите срещу кабинета пред парламента запалиха плакатите, които носеха. Някои от тях замеряха сградата с домати.

Бяха запалени плакатите, облепени по металните ограждения около НС.

Полицията остана спокойна зад загражденията, тъй като запалванията не създоха проблеми. Няма никаква опасност за хората и сградата на парламента, но в района се носи гъст дим.

На паметника на Цар Освободител се бяха качили част от протестиращите студенти, които развяват български знамена, свирят на свирки, бият на барабани.

В ръцете на студентите се виждат транспаранти с надписи „Вашата оставка е нашето бъдеще”, "Боклукът няма цвят”, "Не ми пука кой ме управлява, искам само едно – властта да има страх от хората”.

През това време депутатите от парламента приключиха заседанието си и си тръгнаха.

До проблеми не се стигна, тъй като полицията осигури охрана и отцепи голям периметър от района.

Таксиметрови шофьори, които протестираха пред храм-паметника „Александър Невски”, започнаха да се разотиват.
Те обаче остават в стачна готовност, каза на протеста им Димчо Иванов – председател на УС на Независим транспортен синдикат.

Част от протестиращите срещу кабинета напуснаха района около НС и се събраха на кръстовището при Сточна гара. Протестиращите преместиха две кофи за боклук.

Участници в движението надуваха клаксони в подкрепа на протеста. Един от шофьорите излезе от автомобила си и се присъедини към недоволните.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини