Здрави момчета с качулки наобиколиха парламента с викове "подкрепа"

Новата работна седмица на депутатите започна отново под защитата на стотици униформени полицаи.

Междувременно след 9 часа десетки здрави момчета с качулки се наредиха до загражденията на Народното събрание, плътно пред полицаите. По този начин те образуваха своеобразен кордон между протестиращите и силите на реда.

Те скандираха „подкрепа", като не е ясно дали е насочена към управляващите или протестите.

Допълнителен акцент днес се поставя върху организираните предварително три протеста по централните улици на столицата, което още от сутринта предвещава интересен и изпълнен с недоволство към управляващите ден.

Известната вече метална преграда пази главния вход на сградата на властта. Стотици пазители на реда са разположени на пост в триъгълника между самата сграда на НС и храм-паметника „Св. Алекандър Невски". За извънредни ситуации са подготвени и над 15 коли на жандармерията, които служат и за прикритие на самия служебен вход на парламента. Полицаи има отново на всеки ъгъл в района на НС.

С началото на парламентарната седмица свършва и спокойното движение по близките улици. Затворена вече е улица „Московска", след като „ранобудните" студенти отново навестят НС движението ще бъде спряно и по централния булевард „Цар Освободител".

Скандиранията „Оставка" обаче все още липсват в района на сградата на властта. Депутатите влизат спокойни за работния си ден, като преди 9 часа нищо в кулоарите на НС не напомня за подготвящите вълни на недоволствие.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини