Жена лежи 3 часа в линейка, болницата не я иска

56-годишна жена престоя в линейка на "Спешна помощ" в продължение на три часа, без да бъде приета в болницата в Русе, съобщи БГНЕС.


Снежана Христова не може да се движи и е на легло с неустановена диагноза. Това й пречи да получи адекватно лечение, а междувременно състоянието й се влошава. За да бъде транспортирана до болницата, се е наложило екипът на "Спешна помощ" да я пренесе от шестия етаж до линейката на ръце, след което по същия начин да я върне у дома.

Сестрата на Снежана Христова – Милена, разказва, че страданията на русенката продължават вече няколко месеца. "Тя е имала силно главоболие още от лятото, лежала е септември в неврохирургия, октомври в неврология, без подобрение и затова се стигна до домашно лечение със 7 вида лекарства", обяснява Милена. Тъй като проблемите са с неврологична симптоматика накрая е направен ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от него обаче още не са готови.

Междувременно личният лекар на жената д-р Албена Великова решава да я насочи към болницата с диагноза бактериален менингит. Д-р Великова е категорична, че някои от симптомите са характерни за това заболяване, въпреки че пациентката няма температура. "Тревожа се за жената, като знам как дойде при мен на два крака, а сега е само на легло. Искам да й помогна, но все още не е ясна диагнозата й, а състоянието й става все по-тежко и се опасявам да не се влоши фатално", коментира д-р Великова. Тъй като Снежана е на легло, тя е откарана до инфекциозно отделение в болницата с линейка. От отделението обаче не приемат диагнозата за менингит, тъй като не е потвърдена, и препращат пациентката в Спешно отделение. Оттам също не искат да я приемат, тъй като не е за тях, а и направлението за хоспитализация е за инфекциозно. "В случая аз не знам какво да правя, пациентката е лежащо болна, не мога да я оставя нито в коридора, не мога да я оставя нито на естакадата, където е линейката. В същото време вече три часа линейката е заета и не можем да поемаме спешни случаи. На практика се превръщаме в транспортна помощ, а не спешна помощ", казва на свой ред фелдшерът от "Спешна помощ" Веселка Енчева.

След като никой не иска да приеме Снежана Христова, тя е върната обратно с линейката у дома си. Според личната й лекарка д-р Великова жената се нуждае от спешни медицински грижи в болнична среда и най-вече от поставяне на диагноза, за да се спаси животът й. От болницата ще коментират, след като проучат конкретните обстоятелства по случая.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини