Протест 148: “Луди водят слепи”

Сн.: danswithme.com

За поредна вечер протестиращи срещу кабинета преминаха по софийските улици. Участниците подкрепиха студентите-окупатори. Протестиращи студенти и граждани блокираха движението в центъра на столицата.

Сто четирийсет и осми ден продължават протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Протестиращите развяваха български знамена, свиреха на вувузели и барабани. Те скандираха „оставка” и „червени боклуци”.

В знак на подкрепа към своите колеги студенти държаха транспарант с надпис „УАСГ е с вас”. На друг плакат пишеше: “Това е болестта на времето ни: луди водят слепи”. В района имаше засилено полицейско присъствие.

Недоволните от управлението на държавата започнаха шествието си от площада пред Министерския съвет, преминаха покрай "Народното събрание" и достигнаха до Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По-късно шествието подмина Ректората, а малко след това блокира Орлов мост за двайсетина минути.

Протестите започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно беше отменен от парламента.

По-рано днес пред Президентството се състоя и поредният контрапротест, участниците в който отново поискаха държавният глава Росен Плевнелиев да подаде оставка.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини