Поредно признание получиха художниците на Зорка Каразапрянова

С много награди  и грамота за цялата школа се завърнаха и художниците на Детската приложна студия с ръководител Зорка Каразапрянова от фестивала „Радост на брега – Ахелой 2013“. На второ място там се класираха Мария Димитрова, Мария Трендафилова и Дияна Петкова. Други пет момичета получиха грамоти и награди за първо място. Между тях и Антония Тунчева, която успя да грабне най-високите призове в две различни направления – фолклорно пеене с квартет „Аура“ и като художник с хартиена пластика. Останалите четири момичета са Доника Ставрева, Валентина Василева, Ива Георгиева и Йоанна Колешева. Те имаха възможността да изложат работите си на импровизирана изложба сред природата и да демонстрират техниката кливинг и хартиена пластика.

Наградите си художниците получиха лично от почетния председател на журито на фестивала Златка Бобева.

След успеха на школата на конкурса, организиран от „Русофили“ и на форумите в София, Сливен и Русе, госпожа Каразпрянова беше изключително доволна от представянето на възпитаниците ѝ в конкуренция с школи от Унгария, Украйна, Русия, Грузия, Чехия,  Румъния и много, много художници от България. Доказателство за отличната работа на студията е и предложението да направят през август изложба в гр. Малко Търново – лятно средище на различните изкуства. В началото на септември им  предстои да се включат традиционно, за 13-та поредна година, в празника на изкуствата „Аполония“.

Благодарим на общината и лично на кмета Ангел Папазов, на фирма "Грийнс" и на родителите - допълни г-жа Каразапрянова- без тяхна помощ нямаше да успеем да отидем и да участваме в този фестивал. А тогава нямаше Златка Бобева да ни нарече: "Школа на световно равнище"

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини