Какво наистина се случи пред централата на "Атака"

Не мисля, че изобщо има нужда аз, като очевидец, да казвам, че версията на "Атака" за снощното напрежение пред централата на партията е изключително левашки скалъпена лъжа с цел манипулация.

Дълбоко и непреклонно вярвам, че моят народ е изключително интелигентен и интуитивен и може да различи истината от неистината. Това, което видях на всички 4 протеста досега, е едно множество от умни, но гневни хора, които са твърдо убедени да покажат на управляващата олигархия, че "шефът" в тази страна са не политиците, а народът.

Отговорно заявявам, че на протеста платени провокатори няма. Хората с усмивка коментираха, че ако недоволството е организирано, те са още по-ядосани, защото тях са ги пропуснали при плащането.

Протестиращите не са нито агресивни, нито отмъстителни. Волен Сидеров вчера изключително много се надяваше протестиращите да са платени провокатори, но тъй като добре знаеше, че не е така, взе нещата в свои ръце и се барикадира с десетки свои поддръжници пред централата на партията. Целта беше да се предизвика напрежение, за да може след това да се изкара жертва. Както и стана.


Истината обаче е малко по-друга от тази, която разпространява.

Снощи към централата на "Атака", по моя преценка, отидохме към 2000 - 3000 души. В началото се движеше една по-бърза група от около 200 души, а след нея се намираше и основната част от протестиращите.

Не беше минала и минута откакто първите хора от протеста стъпиха пред кордона от джипове на жандармерията, преградил улицата към централата, когато полетя първата бутилка с вода. Тя беше от големите - 1,5 л., и беше хвърлена от атакистите. Последваха още бутилки и след това протестиращите, започнаха да ги връщат, хвърляйки ги обратно. Малко след това хората от "Атака" започнаха да хвърлят и камъни. Протестиращите също започнаха да хвърлят. Факт е обаче, защото го видях с очите си, че 3-4 момчета от протеста, минута - две след началото на двустранния "обстрел", започнаха да събират камъни и откъртени плочи, които изхвърлиха в контейнерите за боклук.

Замерянето с предмети продължи няколко минути. След това нещата се успокоиха. Мина час, през който най-много да полети спорадично в двете посоки някоя самотна бутилка вода, но камъни повече аз лично не видях.

Видях ударени протестиращи.

След това Волен Сидеров реши да говори нещо, но тъй като нито се чуваше, нито някой го разбра какви ги приказва, протестиращите продължиха със стандартните си освирквания и скандирания.

Преди това освиркани бяха по бързата процедура и централите на БСП и ДПС. На всяка протестът отдели по 10-ина минути. Така щеше да стане и с "Атака", ако Волен Сидеров обаче не беше решил да участва в екшън провокация, барикадирайки се "у дома си". Никой не разбра да има някаква друга смислена причина за "окопната война" на "Атака" освен търсене на провокация.

Поздравления за Сидеров, постигна каквото желаеше. Това не е изненада - все пак, когато срещу теб летят пълни бутилки и камъни, не можеш да останеш безучастен.

Твърдо вярвам обаче, че народът няма да позволи на Сидеров да играе играта на отвличане на внимание и изместване на фокуса на протестите. Хората са недоволни, но не и агресивни и със сигурност не и глупави.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини