„Окупирай Позитано”, призова Дончева

Татяна Дончева предложи създаването на движение "Окупирай Позитано", което да подтикне лидера на БСП Сергей Станишев да подаде оставка. Тя представи идеята си в ефира на Би Ти Ви.

Дончева отправи остри критики към Станишев заради назначенията на ДПС във властта и беше категорична, че той никога няма да се оттегли сам от поста председател на БСП.

"Не можеш да предложиш Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не може да го представяш като някакъв Мел Гибсън в „Смело сърце", изтъкна Дончева.

Според ексдепутатката от БСП и настоящ председател на „Движение 21" ръководството на партията умишлено пренебрегва исканията от цялата страна за свикване на Национален съвет, за да се обсъди обстановката в страната и действията на БСП.

Според нея, ако парламентът прегази конституцията и в сряда върне Делян Пеевски като депутат, това ще взриви гражданското недоволство и вече нищо няма да може да спаси кабинета.

Дончева е на мнение, че Георги Първанов трябва да се върне в управлението на БСП, но не и да застава начело на партията. Припомняме, вчера той настоя за спешно свикване на Националния партиен съвет на БСП.

Снощи пък червеният депутат Георги Кадиев организира протест на социалисти пред сградата на Позитано с искане за оставка на председателя Станишев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини