Областният на Благоевград дойде на работа с полиция, тръгна си през задния вход

Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС успя да започне първия си работен ден благодарение на осигурен му достъп до сградата от полиция, съобщи агенция "Фокус". Протести срещу новият губернатор, също от ДПС има и в Пловдив, стана ясно от репортажи на Би Ти Ви и БНТ.

Днес сутринта Муса Палев и депутатът от ДПС Ахмед Башев се появиха пред входа на областната администрация, блокиран от протестиращи, с полицейска охрана. Въпреки блъсканицата, при която на земята паднаха няколко човека и отпора, областният управител успя да влезе в сградата. Палев не разговаря с протестиращите.

Пред сградата продължава протестът срещу неговото назначение. Хората са категорични, че остават и скандират "Долу ДПС" и "ДПС вън от Благоевград". Полиция охранява вратата на областната управа, за да не допусне влизане на недоволните вътре.

Новият областен управител на Благоевград Муса Палев напусна Областна администрация през задния вход на сградата, предаде радио "Фокус" - Пирин. Чакащите отпред протестиращи дори не разбраха, за хитрината на номинирания от ДПС губернатор.

През главния вход излязъл директорът на Областната дирекция на МВР - Благоевград, комисар Георги Костов, който се обърнал към протестиращите с думите: "Нали обещахте да бъдете по-кротки." След като стана ясно, че Палев си е тръгнал, повечето протестиращи се разотидоха.

Останаха само тези, които дежурят в палатките пред сградата на областната администрация. Служителите на Областна администрация казаха, че Муса Палев е излязъл да върши служебни работи, но не знаят къде и дали ще се върне. По-рано през деня Палев каза пред Би Ти Ви, че не го е страх, защото не е пристъпник, но се чувства обиден от порещането.

Той допълни, че с оглед случващото се очаква правителството да предприеме подобен ход. "Хората реагират спонтанно заради техните пазарлъци. Правителството е коалиционно - на ДПС и БСП. Така че БСП не могат да се измъкват от тази ситуация и да казват, виждате ли ние нямаме никакво отношение. Другото, което ми прави впечатление, е, че се играе на етническата струна, а това няма да доведе до нищо добро", каза още Камбитов.

По думите му проблемът не е в конкретното назначение на Муса Палев, а в начина на работа и безпринципната политика, която се води.

Източник: http://www.focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини