Алтернативата на силовото управление на ГЕРБ не е силово управление на ДПС и БСП

Безсилието на изпълнителната, законодателната и президентската власт в рамките на последната седмица е ярка демонстрация, че изборите не промениха характера на властта, а оставиха олигархията на власт, въпреки формално проведените демократични процедури. 

Както и преди сме заявявали, мутромилиционерската олигархия не подава оставка, а само сменя носителите на своите интереси. Алтернативата на силовото управление на ГЕРБ не е силово управление на ДПС и БСП. Единна народна партия от самото си създаване e посочила тази язва в управлението на обществения живот. И винаги, до ден днешен, сме предпочитали морала пред краткосрочния успех и зависимостта от корпоративни интереси. 

„Ние няма да приберем привържениците си от площадите, докато гражданите не получат ясни гаранции, че властта ще се упражнява от тяхно име, а не от името на задкулисни финансови кръгове, които до този момент гарантират мизерията и корупцията в страната”, заяви председателят на ЕНП Мария Капон. Според нея спешно, в диалог с партиите и неправителствения сектор, трябва да се създаде почтен избирателен кодекс, да се намалят субсидиите, слагайки ограничения за максималната допустима стойност, и да се увеличат шансовете за подкрепа на по-малки и нововъзникващи субекти. 

ЕНП е категорично против назначаването на вицепремиер по сигурността, вместо спешно да се назначи икономически вицепремиер. Считаме за историческа необходимост да се създаде десен блок, на база на партиите, носителки на демократични ценности, които без комплекси да поемат своята отговорност за модерното развитие на България. Извън енергийната зависимост от Русия и заедно с представителите на малкия и среден бизнес и интелигенцията, именно Новата десница трябва да разчисти пътя за проевропейското развитие на страната ни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини