Иван Милев става почетен гражданин на Първомай?

Иван Милев

Акордеонистът Иван Милев е на път да стане първият почетен гражданин на Първомай. Предложение за Правилник за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Първомай“ е направил Николай Митков – заместник кмет на общината. То ще бъде гласувано на редовната сесия на Общински съвет на 30 май. Правилникът регламентира начинът за удостояване на граждани с тази титла ако имат изключителни заслуги и принос в областта на обществения живот, стопанската дейност, научните изследвания, здравеопазването, образованието, културата, спорта и други дейности и са свързали своята дейност с името на град Първомай и допринесли за неговото развитие както и всички български и чуждестранни граждани със значителни постижения за развитието на град Първомай и Република България.

Вносителят на предложението прилага и акт, че срещу проекта за правилник няма възражения. Той е бил предоставен за обществено обсъждане на сайта на общината и в законовия 14- дневен срок не са изразени становища и не са направени предложения за промени.

Като следваща точка в проекта за дневен ред на сесията е предложението на кмета Ангел Папазов първият почетен гражданин на Първомай да бъде акордеонистът Иван Милев- популярна личност, именит музикант с изключителен принос за издигане авторитета на град Първомай в областта на културата, в частност на българската народна музика.

Званието „Почетен гражданин“ не дава материални или финансови облаги, но носещият го има право да изисква и да получава информация за дейността на Общински съвет и общинска администрация. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини