В СОУ избраха кралица и крал на бала чрез жребий

Рая и Атанас - "Кралица и крал на бала"

Балът на абитуриентите от СОУ „Проф. д-р Асен Залтаров“ започна и премина по предварително подготвен сценарий, според който в края на вечерта със званието „Кралица“ и „Крал на бала“ бяха удостоени Рая Бакалова и Атанас Тодоров. Водещи на шоуто бяха Аделина Конгалова и Ангел Димчев. За разгрявка вечерта започна с игри „Познавам ли добре съученика си?“  и „Това го знае всеки абитуриент“, а на присъстващите им се наложи да обясняват защо Славейков на едно място се пише като Петко, а на друго като Пенчо.

Абитуриенти споделиха, че за тяхна радост събитието тази година е било уважено от  много учители. На всички присъстващи са били раздадени титли, а за любимци на двата класа са били определени Радка Муратева и Елена Цветкова. За доброволеца от Корпуса на мира Джейкъб Баркмайер е имало специално подготвен албум със спомени от България и XIIа клас. Слайдшоу със снимки от петте години беше направила и класната Веселина Танева. Спомените предизвикаха бурен смях и малко тъга на раздяла. За своите класни ръководители абитуриентите избраха и поднесоха нестандартни подаръци. Г-жа Танева ще почива в спа център в Девин, а Теодора Янкова се  сдоби с нов лаптоп.

В полунощ настъпи часът на „Кралицата“ и „Краля“. Тогава директорът на училището Елена Иванова обяви, че журито от учители е затруднено и не може да вземе решение кои абитуриенти трябва да носят тези звания, защото всички са много красиви, интелигентни и умни. За това преподавателите са решили проблема по соломоновски – да се изтегли жребий. Така „Кралица“ и „Крал на бала“ станаха Атанас и Рая. Наградата, която получиха беше бутилка шампанско и танц.

На завършващите им предстои още едно незабравимо преживяване – между матури и кандидат-студентски изпити те ще посетят и полуостров Халкидики.

Теодора Кирякова

Снимки: Христо Цветков

Водещите Аделина и Ангел

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини